June 18, 2021, 19:01:23 PM

News:

Avansert kurs (anbefales for deg som alleredere har tatt bootcamp) holdes 9. - 11. juli.
https://www.godevibber.no/forum/index.php?topic=9613.0


Vond korsrygg etter markløft,... hvor lenge hvile rygg?

Started by Lahoya, January 27, 2015, 21:01:40 PM

Previous topic - Next topic

Lahoya

Var dum nok til å kjøre for tungt i markløft som gikk utover rygg ( ja uriktig teknikk med kromm/bøyd rygg).  4 dager siden hvor smerte dagen etter var ca 5/10 i smerteskala, med nå ca 2/10 i smerte de siste dagene etter hvile. Bare små stikninger iblandt. Ikke voldsomt, men nok til å roe ned med ryggøvelser. 

Spørsmål;  hvor lenge ca bør jeg vente med å involvere tunge ryggøvelser?  Tenkte først 1 uke hvile med rygg før rolig start igjen.  Noen som har mer erfaring med det?Sharpie

Vil anbefale å gå til en osteopat eller naprapat, de kan gi deg den beste anbefalingen om når du kan starte med tung markløft igjen. Så lenge du har smerte er det alltid en risiko ved at det er skade, eller foreligger en mulighet for å påføre seg en skade.

Om du allikevel skal begynne å løfte mark igjen, kan det å rådføre seg med en PT være veldig lurt. De har ofte erfaring med slike smerter og har referanser til helsepersonell, som er dyktig på smerter fra styrketrening.

Lahoya

sendte mail til osteopat igår, og fikk svar.   Blir vel litt hvile fra ryggøvelser for så stige litt forsiktig opp igjen.


Må starte helt på nytt igjen med markløft :(

Sharpie

Er kjedelig når sånt skjer, er alltid når man føler man har progresjon.
Vil anbefale å snakke med en PT om alternative øvelser som hjelper med å beholde styrken til markløft, men som er skånsom for ryggen  :)

Fredrik

Hiver meg med og anbefaler deg å kjøre øvelser som utelukkende styrker kjernemusklene, da disse er superviktig mtp å holde ryggen rett og fin under løftet!

Lahoya

Takker for tips, men har helt frisk og sterk rygg nå.

Bra jeg tok det tidlig med ro. Lot være å løfte med rygg på en mnd.  For så gradvis bygge opp igjen.