Hjemmeside hjelp!

Started by Jungeldyret, October 09, 2012, 01:44:08 AM

Previous topic - Next topic

Jungeldyret

Trenger en hjemmeside eller noe lignende, synes blogg blir litt for useriøst.
Skal brukes til å legge ut nyheter og bilder - på en litt proff måte.

Noen som vet om noen billige og bra måter? Sett på website lette løsninger ,men de ligger på 80 nok i mnd. Litt dyrt for en som ikke bruker en website så mye.

dtn

Jeg bruker https://www.arvixe.com/ for hosting av mine nettsider. Stabilt og bra, og ikke så dyrt (4 dollar i måneden inkludert domene). Så bruker du bare Joomla eller Wordpress eller noe lignende for publisering. :)

Jungeldyret

har sett på joomla og wordpress, hver er egentlig dette? Er det et program for å scripte eller hvordan fungerer det?

dtn

Det er CMS-er, Content Management System. Altså et "program" for å holde styr på innholdet på nettsiden og fremstille det på en enkel måte. Det er kort sagt et ferdig rammeverk for nettsiden din, som gjør publisering og håndtering av innhold veldig enkelt.

Det er veldig mye man kan konfigurere og gjøre med det hvis man er litt avansert bruker, men det vanligste er å velge seg et "template" som du installerer først. Dette definerer utseende på siden din. Deretter kan man sette opp en meny hvor man velger hva hvert menypunkt skal peke til. Når man så oppretter artikler kan man velge ulike kategorier for disse, og de forskjellige kategoriene kan for eksempel vises under forskjellige menypunkter. Veldig enkelt forklart, men forhåpentligvis hjelper det deg med å forstå konseptet.

Hvis man er litt mindre teknisk begavet er det også ganske vanlig å betale noen andre for å få satt opp en side med design, menyer, kategorier og funksjoner ferdig akkurat sånn som du vil ha det, så alt man trenger å gjøre selv er å lære seg å publisere innhold. Skal ikke reklamere for mye for meg selv, men dette er noe jeg driver med litt nå og da, så om du er interessert er det bare å sende en PM. :)

Jungeldyret

Supert. Da får jeg prøve det. :)
Takk for godt svar.