Hvordan oppstår følelser?

Started by Miss Føniks, July 19, 2013, 12:01:05 PM

Previous topic - Next topic

Miss Føniks

Hei foresten, long time no see! Hva tenker dere kan være faktorene for at noen får følelser for noen? Altså blir forelska! Altså kjemi er jo en selvfølge at er der. Jeg er litt av den opprettelsen at de dukker opp når man får sjangser til og savne den andre. Da tenker men mye på personen og kan plutselig merke noe ekstra neste gang man ses. Hva tenker dere kan spille inn her? Har en nydelig fisk på kroken nå som jeg håper å dra i land med tia:p he he
The Phoenix always rises from the asses

Eksotisk

Jeg tror at det er når man får respekt og høye tanker for han/henne. En man ikke bare finner attraktiv men også beundrer og respekterer da blir man automatisk litt betatt og forelska.  ;D

sitronsaft

Nå er du jente, og det virker som om du prøver å "dra i land" en gutt? Så kanskje det blir feil av meg som jente å svare, men jeg kan jo svare om hva det er som 'gjør det' for meg.

For meg må det skje et eller annet (et spesielt øyeblikk, en god samtale, heftig hookup o.l.) spesielt som gjør at han skiller seg ut. Jada, vi kan ha det gøy og være i livene til hverandre, men for at han skal skille seg ut må et eller annet skje.
F.eks: felles venn som jeg egentlig ikke kjente, hadde hatt det gøy ute sammen med ham, men ikke tenkt over ham på den måten. Så tok han tak i meg da det bare var oss to, og dermed var en connection skapt. Det gjorde at han skilte seg ut fra alle de andre "venner av venner" guttene, og viste at han var interessert i meg, på et eller annet plan. Da ble jeg betatt.
Etterpå blir det jo at man investerer mye tid og får felles opplevelser = bryr seg mer = følelser som ikke bare er vennskapelige.

Jeg mener dette er MEGET individuelt, både mellom gutter og jenter, og fra jente til jente og gutt til gutt.

Hva er historien om fisken på kroken? Fortell! :)

Openingherisont

Tror det også er veldig forskjellig hva man føler fra person til person, når man er forelsket.

Vet det kanskje kommer litt på siden av tema her, men tror det er viktig her å skille litt mellom begreper. Fra tidligere samtaler/diskusjoner har jeg ofte opplevd at følelser knyttet til begrepet "forelskelse" settes i samme bås som det å være betatt og det å elske noen. Tror at man følelsesmessig opplever det litt i faser, altså at man begynner med å være betatt, også blir forelsket, deretter elsker man.

Og disse fasene tror jeg har litt nyanser ved seg, og som folk ofte blander, fordi man for det første opplever de ulike fasene vidt forskjellig og for det andre fordi følelsene ofte overlappes i fasene.  Altså at overgangen mellom fasene er såpass glidende at man ikke merker noe særlig til dem. Hvert fall ikke fra et subjektivt synspunkt.

Kort forklart tror jeg at det å være i betatt-fasen (typisk kalt "avstandsforelsket") er synonymt ved at tiltrekning er tilstede. Altså vil følelsene dine være en refleksjon av det du syntes var tiltrekkende ved den andre personen. Antagelig har man ikke vært så mye alene sammen, og heller ikke vært så intime enda. Her tror jeg de fleste føler masse usikkerhet og spenning, selvfølgelig på litt ulike nivåer.

Noen opplever kanskje ikke denne fasen i det hele tatt, og først starter å få merkbare følelser i forelskelses-fasen.

Forelskelses-fasen tror jeg oppstår etter at man har truffet hverandre en del og investert mer i hverandre. Man begynner å savne personen, og man har vært intime med hverandre. Mange opplever nok en lykkerus (som følge av hormoner som utløser endorfiner i hjernen), og man føler seg "eksklusiv" med den man er forelsket i. Altså at man ikke ønsker å investere så mye i andre. Men det er også fortsatt usikkerhet knyttet til følelsene, noe som også gjør det spennende. Mange opplever nok at de gjør urasjonelle ting, som en reaksjon på å gjengjelde eller vise den andre personen det man føler, og at man er interessert.

Er en typisk crash&burn-fase, fordi den andre personen ikke alltid føler det samme eller blir skremt av graden av interesse. Vi har sikkert alle vært der, selv om vi ikke vil innrømme det eller var klar over det.

"Elske"-fasen tror jeg oppstår, når forelskelses-følelsene starter å avta. Altså at man er mye mer trygg på den andre personen og opplever at man blir mer som "veldig gode venner", men som forhåpentligvis er intime og romantiske. Man har selvfølgelig fortsatt sterke følelser for den andre, men ting er ikke like spennende som i forelskelses-fasen, fordi man har opplevd mer sammen og er mindre usikre på hverandre.
Om man gjør det man alltid har gjort, vil man få det man alltid har fått.

lamasen

En bra connection i bunnen, pluss en jojomiks av samvær, lave skuldre og avstand over lang tid :)