Sjalusi

Started by Zervs, July 20, 2012, 14:28:41 PM

Previous topic - Next topic

Zervs

Har du noen gang vært sterkt plaget av sjalusi eller finnes du ikke sjalu i det hele tatt? Del dine erfaringer :)

Jeg var en sjalu person under mitt første forhold i 15 årsalderen for så å ta et oppgjør med meg selv og avfeie negative tanker.

--WTF?--

Helt sikkert, uten at jeg spesifikt husker det.

Quote from: Zervs on July 20, 2012, 14:28:41 PM
Jeg var en sjalu person under mitt første forhold i 15 årsalderen for så å ta et oppgjør med meg selv og avfeie negative tanker.

Godt jobbet!  :) Det bekrefter min teori om at tenåringer faktisk er kompetente til å ta fornuftige livsvalg. Men dessverre er det altfor mange som gir etter for konformitetspresset når de trer inn i voksenlivet.
Date only grown-ups. If you're not a grown-up, fix that first.

Supernova

#2
Lite plaget med sjalusi i disse dager.

Har vel egentlig akseptert kortan som jeg har fått utdelt og innsett at det er opp til meg hva jeg gjør med de.
Forbedre meg der jeg kan. Der jeg ikke har mulighet whatsoever til å forbedre meg, ting jeg ikke kan gjøre noe med, har jeg stort sett akseptet og lar ikke det påvirke meg for mye i negativ retning. 

Så når jeg ser noen jeg kanskje skulle hatt grunn til å være sjalu på, så har jeg ordnet en "forsvarsmekanisme" som med ganske stor suksess gjør at jeg ikke opplever å bli spesielt sjalu.

Når jeg sitter og ser tv med en jente jeg liker, og hun hyler når hun ser Kristian Kjelling og sier at han fyren der er dødskjekk!
(i dont look like that aaat all ) Så sier jeg meg bare enig, og at duden sikkert har skikkelig draget :P
i stede for, i desperat forsøk på å se bedre ut selv, trekke fyren ned med å si at han er sikkert en dritsekk etc., noe jeg vet en del gutter faktisk gjør når jenter peker ut kjekkinger.
Jeg hadde ikke hatt noe i mot å sett bedre ut, men er ingen vits å føle seg dårlig for noe man ikke kan gjøre noe med, føler jeg klarer å kompansere ganske bra på andre områder, områder jeg forteller meg selv at teller mer.
haha, før hadde jeg et HAT mot alle som jeg annså bedre enn meg, som ikke var venn med meg, selv om jeg ikke viste noe spesielt om dem. Spesielt mot gutter som hadde damer og draget.. herregud så syk jeg må ha vært, eller ihvertall laaaangt nede og usikker, skammelig. :P

Men fra bunnen går det bare oppover :)

QueenB

Quote from: Supernova on July 21, 2012, 19:33:40 PM

i stede for, i desperat forsøk på å se bedre ut selv, trekke fyren ned med å si at han er sikkert en dritsekk etc., noe jeg vet en del gutter faktisk gjør når jenter peker ut kjekkinger.


i min tid pleide guttene alltid å påpeke hvor HOMO den kjekke gutten jeg likte var....  ::) drittsekk kan vel regnes som en oppgradering.... ::)
I don't want to talk like you. I don't want to live like you. I'm going to be like me.

Zervs

Kjenner igjen den der.. Hvis en jente hyler av Ronaldo på tv smiler jeg å sier; Ja, han er skikkelig hunk!  :)

Videre tenker jeg slik: Er jeg i et forhold eier jeg ikke jenta. Ja, hun er min på sett og vis, men jeg kan verken kontrollere eller garantere at hun driver med noe snusk utenom. Det er der gjensidig tillit kommer inn i bildet.
Forteller hun at hun har vært ute å hengt med en guttekompis som jeg ikke kjenner, kan jeg kjenne litt på sjalusifølelsen i noen sekunder uten at det er noe dramatikk i det.
Det viser bare at du er glad i personen.

Lahoya

... Når jenta skriker ut hvor kjekk han gutten var så forviller jeg meg inn på hvor heldig jeg er som har drømmedama boende i byen :D   Av en eller annen grunn dør samtalen hvor kjekk han var ut da :O

tore

Quote from: Zervs on July 21, 2012, 23:37:33 PM
Kjenner igjen den der.. Hvis en jente hyler av Ronaldo på tv smiler jeg å sier; Ja, han er skikkelig hunk!  :)

Jeg blir aldri sjalu hvis dama kommenterer utseendet til Beckham eller whatever. Noe av grunnen til det er at jentene som oftest har sagt at jeg ser bra ut ved tidligere anledninger.

Utseendet betyr minimalt på menn. Thrust me! Holdning, sosiale ferdigheter og hvem du "er" betyr mye mye mer.

Mulig jeg hadde vært sjalu hvis jenta jeg er på dealern med hadde vært småforelsket i multikunstneren Jo Nesbø, selv om han ikke er kjent for å være fysisk pen å se på.

QueenB

 
QuoteThrust me!

trust me= stol på meg.
thrust me= støt meg, som *pulebevegelser*.

beklager, måtte bare  ;D
I don't want to talk like you. I don't want to live like you. I'm going to be like me.

tore

Quote from: QueenB on July 22, 2012, 20:52:33 PM
QuoteThrust me!

trust me= stol på meg.
thrust me= støt meg, som *pulebevegelser*.

beklager, måtte bare  ;D

Haha

Toshi

Min mening er at sjalusi er en del av en negativ tankegang.

Jeg har hørt et utsagn som går som "Sjalusi er idéen om at hun ikke ville valgt deg." Tror det var Johnny Soporno som sa det. Så det kommer egentlig fra et mindreverdighetsstandpunkt, og det er kanskje dette jentene føler også.

Det er jo en følelse, så det er ikke så mye man kan gjøre når den først kommer. Det latterlige er jo at vi er så flinke til å forestille oss sånne ting at det følelsesmessig nesten er som vi har opplevd det på rett. Jeg har følt meg villt sjalu en gang, ble helt kvalm og dårlig. Senere når jeg fikk vite at ting faktisk hadde skjedd så var det liksom bare en selvfølge, det gjorde liksom ikke ting værre. Jeg hadde allerede opplevd følelsen av sviket. Og kanskje var jeg delaktig i det selv, hvis hun følte at jeg allerede hadde dømt henne for et sånt svik.

Så sjalusi oppstår bare om man er usikker på rundt om hun ville valgt deg og hva som ville være konsekvensen av at hun ikke ville valgt deg. Det idéelle ville vært om du var så godt som sikker på at hun ville valgt deg, og at det ikke ville vært et problem om hun valgte noen andre. Det er en liten øvelse man kan gjøre; "Ville du vært glad på hennes vegne om hun fant noen som var bedre enn deg?"

I eksempelet over så fant hun en som var bedre enn meg, han har gitt henne flere ting som jeg ikke kunne gitt henne. De lever et rolig liv på bygda med 3 nydelige unger og har det helt topp sammen. Jeg var ikke klar for noe sånt i det hele tatt, det skjønte hun nok og tok sine valg. Har full respekt for henne idag, men det var litt vondt den gangen.

For noen damer er jeg bedre enn Beckham, men det er en hemmelighet jeg ikke deler med så mange ;) Og her er det å ikke ta sorgen på forskudd kanskje mer en sinnstilstand enn noe man gjør aktivt. Det å lære seg å stole på noen er en hard, hard ting, man må gjøre seg sårbar hver gang.

Stanley

#10
.
Hvis du ikke spør, vil svaret alltid være nei.

Toshi

Quote from: Autowin on July 22, 2012, 23:28:13 PM
Hvordan unngår man at jenta inngår utroskap, da?
Man kan ikke unngå det, mer enn en kan forutsi om jenta virkelig er noe å spare på eller ikke. Man må jo bare være ærlig om hvordan man vil ha ting, og gi partneren en mulighet til å opptre etter det. Så må man lære seg å vise at en setter pris på det når partneren faktisk er überkul også, og legge merke til det. Ellers setter man bare krav og gir ingenting tilbake.

Det her ble litt offtopic. Og kanskje litt out there, siden jeg prøver å formidle et synspunkt. Så kommenter gjerne om det høres merkelig ut.
Quote from: Autowin on July 22, 2012, 23:28:13 PM
Hvis gutten er en skikkelig drittsekk, da? Og EGENTLIG ikke er så glad i jenta, men bare vil være i nærheten av en fin kropp og ansikt for en periode, fortjener han henne, da?
Det vanskelig å måle ting i fortjener. Vi gutta har en slags terskel oppi hodet som sier om vi fortjener ei dame eller ikke, og kommer til å oppføre oss utifra dette enten vi vil eller ikke. Det er en følelse, som henger sammen med selvtillit, humør og dagsform. I bunn og grunn bare en treningssak.

Når det gjelder fortjener som en sosial norm, som at "Han der er dust, fortjener henne ikke i det hele tatt", så kommer det ofte fra samme ståsted om at man selv mente man fortjente det mer enn den andre. Men det er er bare en tanke, det har ingen reell substans noe annet sted enn i hodet på de som er slaver til disse tankene. Dette kunne kommet fra en misunnelig person, som skulle ønsket at vedkommende skulle hatt de samme tankene rundt hvor mye man fortjener det ene elller andre. Spør deg selv, er det noen forskjell på å fortjene en modellpen jente eller en helt vanlig jente?

Når du ser en såkalt drittsekk dra en dame, så kan det være han har gitt henne noe som ingen andre har klart å gi henne. Om en skal snakke verdi, at det bare var han som kunne gi henne noen spesielle følelser f.eks., så ville jo han ha stor verdi i hennes øyne. Fra et naturlig perspektiv så virker det helt rettferdig, men fra et sosialt perspektiv, der han opptrer som en drittsekk, så virker det ikke så rettferdig. Det som betyr noe er hvordan du føler deg, hvem du gir deg ut for å være og hvordan du blir oppfattet. Fokuser heller på hvem du vil være og hvilke følelser du vil gi jenta, dette er verdien du gir henne. Det beste er å være der du vil være(mentalt) og invitere henne dit, samme hva intensjonen din er.

Det er merkelig hvor mye jenter virker å sette så pris på en enkel samtale en dag jeg er i glad og i humør. At jeg greier å sette et smil på dem tror jeg betyr like mye at de har en evne til å føle det samme som meg, som at jeg er flink til å få dem til å føle noe. Fortjene passer liksom ikke inn noe sted her.. skulle jeg ikke fortjene å invitere dem inn til mine synspunkt? fortjene å gi uttrykk for at jeg tiltrukket? fortjene å gi dem nytelse?

Zervs

Synes alle, både gutter og jenter, skylder den andre parten en redelig forklaring og gjør det slutt før de begynner å rote med andre.

Utroskap ødelegger mye og jeg har sett vanligvis rolige personer gjøre de helt utrolige ting når de finner ut at jenta/gutten er utro. Vold mot den utroe parten, fyllekjøring, likegyldighet og hevnlyst kan nevnes, det er ikke pent..

Supernova

Fortjene sier du?

Ingen gutt fortjener en jente.
Men hver jente fortjener en mann.
Så bli en mann og bli fortjent.

Whateverz..

Voltaire

Quote from: Supernova on July 23, 2012, 15:09:37 PM
Fortjene sier du?

Ingen gutt fortjener en jente.
Men hver jente fortjener en mann.
Så bli en mann og bli fortjent.

Whateverz..
Semantics nazi strikes again! ;)