Sjefen ga bort jobben min til ei dame han driver og puler på.

Started by Bleu, May 30, 2015, 20:12:47 PM

Previous topic - Next topic

Bleu

Jeg jobber en plass som bartender og fikk vite for litt siden at jeg bare kommer til å jobb 7 kvelder neste måned. Jeg har jobbet for dette stedet nesten et år. Har ikke hatt fast antall arbeidstimer eller noe men det har alltid vært nok og gjøre.. Jeg er pålitelig som faen. Det er aldri noe tull når jeg er på jobb. Av noe slag.

Her er greia. Barsjefen har ansatt ei dame på fulltid. Det betyr at hun får over halvparten av de timene jeg skulle ha jobbet. Jeg kan ikke betale for livets opphold med bare 7 arbeidsdager. Jeg har selvsagt oppsparte midler men det suger baller og plutselig måtte bruke av disse fordi sjefen ansetter ei dame som han driver å puler på.

Han har sånn greie han gjør. Han ansetter ei ung jente som kanskje aldri har jobbet i bar før.. Hun trenger ikke å ha peiling men pen må hun være. Så gir han henne ansvar for vaktlista i bytte mot sex. Han er selvfølgelig ikke dum nok til å ordlegge seg sånn. Faktisk er han veldig flink til å få dette til å "skje".. og det er helt greit for meg så lenge at det ikke går utover meg.

.. Men det gjør det.. Og det blir alltid noe drama ut av det. Han drev på med dette når jeg startet for et år siden også.. drev og prøvde å få ei sparket fordi hun hadde drevet på med en annen. Sjalu er han faen meg å..

Løsningen på dette for meg kommer rett og slett til å bli at jeg skaffer meg en ny jobb. Jeg har allerede skaffet meg en ekstra deltidsjobb og håper og finne noe seriøst snart. Jeg kommer i så fall til å slutte å jobbe i denne baren helt hvis jeg finner noe seriøst.

Jeg prøver å ikke bli bitter for dette men merker at dette var ukult. Jeg vet jo at dette er en jævlig vanlig strategi brukt av mannfolk i maktstillinger i hele verden.

piken

Det er ukult, ja. Merkelig at folk er så dårlige i senga at man må gi folk en jobb for at de skal gidde å pule deg ... hvis han kan være en god referanse for deg så er du nok sannsynligvis den som kommer best ut av dette på sikt. Lykke til!

Endre GV


Bleu

Quote from: piken on May 30, 2015, 20:51:29 PM
Det er ukult, ja. Merkelig at folk er så dårlige i senga at man må gi folk en jobb for at de skal gidde å pule deg ... hvis han kan være en god referanse for deg så er du nok sannsynligvis den som kommer best ut av dette på sikt. Lykke til!

Ja jeg tror også at jeg kommer best ut av dette på sikt. Faktisk er jeg glad for at jeg kommer ut av dette før det blir noe mere drama. Det føles bittert akkurat nå.. men

--WTF?--

Du kan jo bare samle bevis og offentliggjøre hele greia, så får han seg en smell.
Date only grown-ups. If you're not a grown-up, fix that first.

Bleu

Quote from: --WTF?-- on June 01, 2015, 09:00:57 AM
Du kan jo bare samle bevis og offentliggjøre hele greia, så får han seg en smell.

offentliggjøre? du mener som avis eller noe sånt? Hva trenger jeg å bevise egentlig.. at han driver og puler på hu dama og at jeg har fått antall timer redusert kraftig?

Det kunne jo blitt en jævlig bra artikkel ut av det. Gammel gris som utnytter sjefsrollen sin for å få seg mus og lar det gå utover sine andre ansatte. Sparker jenter som ikke gjør som han sier og så videre.. ganske sykt egentlig.

Hvordan beviser Jeg dette? Timelistene og vitne utsang fra folk beviser jo at jeg og andre har fått timene våre kuttet. Grunnen til at jeg vet at han driver og puler på hu dama hær er jo i hovedgrunn fordi at han sitter og skryter av det.. Jeg har også sett at de driver og roter. Hva gjør jeg.. tar jeg lydopptak av at han sitter dær og skryter?

Anax

Ikke for å være drittsekk men er dette noe big news? Dårlig arbeidsvilkår i bar og restaurant bransjen..

Ingen som hadde blitt overrasket her. MYE verre ting som foregår.

IMO; om slike ting plager deg så bytt bransje. Om du liker å jobbe som bartender og du ønsker å fortsette må du nok akseptere at du kommer til å se mye dritt og bli utnytta til tider.

Vet om mange svensker som blir behandlet dårlig i den bransjen. Bli fagorganisert

--WTF?--

Quote from: Bleu on June 01, 2015, 14:14:25 PM
Hva gjør jeg.. tar jeg lydopptak av at han sitter dær og skryter?

For eksempel. Men nå er vi på feil forum for å diskutere slikt. (Bor du i Bergen kan du evt. søke deg inn på Rebellskolen)

Quote from: Anax on June 01, 2015, 16:41:07 PM
Bli fagorganisert

Ja, det er vel den eneste muligheten man har hvis man ikke vil ordne opp selv.
Date only grown-ups. If you're not a grown-up, fix that first.