Survival of the fittest

Started by tore, August 14, 2012, 00:50:19 AM

Previous topic - Next topic

Toshi

Quote from: Lars GV on August 29, 2012, 17:07:10 PM
Quote from: Ananas on August 29, 2012, 14:35:17 PM
En av de store filosofene sa at kvinnelig promiskuitet kan være farlig for samfunnet. Han hadde rett. Hvis kvinner fortsetter å ha tilfeldig sex med menn de ikke kjenner (og noen av disse idiotene klarer jo til og med og få barn med disse andre idiotene ved uhell) så kommer samfunnet til bli ødelagt. Fordi de ikke fikk barn fordi hun valgte ham, men som et resultat av tilfeldig, idiotisk sex. Det var ingen natural selection med inn i bildet.

Og hvis høyt utdannede mennesker ikke begynner å få flere barn snart, kommer jo alle de med lav utdannelse til å ta over med barna sine.


Kanskje naturlig seleksjon prøver å unngå de som finner antimaterie og lager sorte hull  ;D

Stemning

Quote from: dagligvare on August 29, 2012, 16:21:27 PM
Quote from: UDA on August 29, 2012, 15:29:53 PM

Det at dyr har en genetisk sperre for å utvikle seg innenfor en viss retning er noe av det dummeste jeg har hørt (rett meg gjerne og lær meg noe nytt). F.eks. kan en sperre i insekter ligge i det de kun kan nå en maks størrelse fordi de har en helt spesiell måte å ta opp oksygen på. Noe liknende kan jeg ikke umiddelbart se angående løver. Know thy biology!

Ps. Det at en mutasjon springer ut i et enkelt individ trenger ikke si at denne variasjonen blir ført videre.

Det er da rimelig innlysende at det må mutasjoner til for at vekst skal forekomme. Det kalles "evolusjon" og er et ganske anerkjent vitenskapelig prinsipp.

M.a.o. vekstpotensialet er i utgangspunktet begrenset til et maksnivå, med mindre det forekommer en mutasjon som gjør at vekst kan skje utover det opprinnelige maksnivå.

Men - ved at de største individene parrer seg så legges forholdene til rette for slike mutasjoner. Sannsynligvis har dog menneskene fucka dette opp for laaaang tid fremover ved å skyte de største og flotteste dyrene de siste par hundre årene.

For menneskene er ting litt mer sammensatt. Det er ikke kun størrelse som bestemmer om man får reprodusert seg. Men høyde og styrke teller positivt også for hannindivider av menneskearten.

Sånn hvor eksakt har du hørt om dette maksnivået som krever mutasjon for å overskrides? Jeg har aldri hørt om dette så om du kan vise til noe annerkjent forskning er jeg all ears.

Om du ser på hvordan mennesket har selektert hunder de siste tusener av år for å få frem større ører, lengre neser, mindre hunder, større hunder, så er det lite som tyder på noe maksnivå. De største hunderasene idag kommer av menneskelig seleksjon hvor vi har latt de største hundene få barn med de største hundene. Resultatet er hunder som er mange ganger tyngre enn den opprinnelige hunden (Canis lupus, ulv). Det er ingen forskjell på naturlig seleksjon og menneskelig seleksjon når det kommer til genetikken i det hele.

Såkalte maksnivåer for egenskaper i en art er slik jeg har lest ikke genstyrt, men styrt av andre faktorer som en annen her la frem et eksempel på insekter som ikke kan bli større pga. måten de tar opp oksygen. Samme gjelder nok giraffer som rett og slett ikke kan ha stort lengre hals fordi hjertet ikke vil kunne pumpe opp nok blod til hodet. Noe lengre kanskje, men en giraff med 15 meter hals vil ikke gå av flere grunner. Årsaken til at løver ikke har blitt større enn de er idag skyldes så vidt jeg har lest ikke at genene ikke lar dem, men at de naturlige forutsetningene som mattilgang (en veldig stor løve vil trenge mer mat), eller forholdet mellom størrelse og hurtighet o.l. En veldig stor løve kanskje ikke kunne være like hurtig som en mindre en, og dermed bli dårligere stilt når det kommer til jakt av naturlige byttedyr. Mennesket har nok ikke blitt større enn vi er idag pga. vi hadde et utgangspunkt som ikke "behøvde" bli større, altså det å være større gav ingen reproduksjonsfordel og ble dermed ikke viktig for naturlig seleksjon og reproduksjon. Per idag tror jeg utviklingen av menneskearten er temmelig standstill, da både dumme og smarte, høye som lave, syke (medesiner osv.) som friske.. overlever og får barn.

George

Her hadde det skjedd mye. Ananas sier at gutten må være høyere. Dette er viktig for så å si alle jenter, med andre ord er du lav type 175 og lavere er det mye vanskeligere enn om du er 185+. Er selv rett under 170 og som nevnt er jeg som to forskjellige typer avhengig av om jeg står eller sitter ute på byen. Ananas sier jo også at hun foretrekker han på 180 over han på 164, med andre ord må han på 164 være mye bedre på alt annet enn han på 180 for å ha sjans.

Mye rart her og. Selvfølgelig vil ikke folk bli 3m høye, det finnes et tak. Hadde kun verdens høyeste mann og kvinne fått barn sammen hadde ikke de heller blitt 3 m, men rundt høyden til faren. Ja kostholdet har gjort folk høyere, men i dag er kostholdet så bra at toppen er nådd, det har flatet voldsomt ut fra 1970 årene. Intelligens er en positiv faktor, men teller null med mindre du har omgjort det til sosial kapital/penger. På mange måter vil jeg si at de som er litt dumme har en fordel. De tenker ofte mindre konsekvenser og analyser ofte mindre og har derfor lettere for å hoppe i ting.  Han ene her nevner jo og at han blir sjekket opp fordi han er veldig høy, har også 2-3 bekjentskaper der det er tilfelle. Har du noengang hørt om en som ble sjekket opp FORDI han var lav? Nei da er det heller til tross for. Er man si 165 og ute på byen er det ikke så fryktelig mange damer som har lavere når man tar med høye hæler og slikt. Har aldri skjønt denne politiske korrektheten folk har rundt ting.  Høyde teller, utseende teller, teller det for deg selv teller det også for andre! Har du noensinne fått blikk av damer? Jeg har det mange ganger, og da særlig sittende, men også ellers. De ser fordi de er visuelle de og. Eller ser de mitt fantastiske game på mange meters avstand? Jeg klager overhodet ikke, men en del her hadde nok hatt mer fremgang visst de erkjente noen virkeligheter. Les litt rundt gjort mye forskning på hva damer finner atraktivt, blindtester og det som er.

QueenB

hvis kvinner faller for menn med status, makt, penger, sosial verdi, whatever, som de alltid har gjort, så vil det vel alltid bli født mange lave menn, fordi disse har greid å spre genene sine videre? da er det vel meningsløst  å snakke om evolusjon og overlevelse av de sterkeste/høyeste? høye menn kommer også til å fortsette å spre genene sine. samme med kvinner med stor rumpe, små pupper, tynt hår, stor nese whatever.

jeg tror at menneskelig evolusjon kommer til å påvirkes mer og mer av miljøforandringer, teknologi, unaturlige stoffer som påvirker oss fysisk etc, mer enn enkle, dyriske faktorer som å være høy eller sterk. Vi er mye mer komplekse enn dyr når det kommer til utvikling- vi er opptatt av mye mer enn kun primære behov som å spise og formere oss- derfor vil også kulturelle faktorer være viktige i vår utvikling.

og derfor skjønner jeg ikke helt hvorfor vi diskuterer høyde som en overlevelsesfaktor.... men at høye menn foretrekkes, det er vel ingen stor hemmelighet. Men lavere menn kan være minst like kjekke, fordi det er 1000 andre faktorer som spiller inn.

ellers, interessant diskusjon.
I don't want to talk like you. I don't want to live like you. I'm going to be like me.

Toshi

QuoteJeg klager overhodet ikke, men en del her hadde nok hatt mer fremgang visst de erkjente noen virkeligheter.

Det er her du mister meg helt. Er den "beste måten å være på" forskjellig om man er 210 eller 150?

bareAre

vil det vel alltid bli født mange lave menn, fordi disse har greid å spre genene sine videre?

Der kan jo årsaken være at disse mennene innser sine begrensninger (ubevisst eller bevisst) og går inn i ulykkelige forhold med ei som er under hans standard. Det er ikke noe problem å finne ei jente og/eller et forhold selv for en lav fyr, hvis man er villig til å akseptere mye rart.

Har du noengang hørt om en som ble sjekket opp FORDI han var lav?

Hmm, en liten digresjon knyttet til det.. en gang satt jeg i baksetet i taxi med ei jente fra en fest og en random høy fyr (fra samme fest) i forsetet. Jeg klinte litt med jenta, plutselig sier fyren "hvorfor gjør du det der, han er jo så lav!". Han fikk svar på tiltale.. "Jeg liker best lave gutter", sa jenta. Han fortsatte med "men han er jo praktisk talt same"... Slekta mi er samer, parerte hun med..  Fyren holdt kjeft resten av turen. Og hun ønsker forhold med meg, bare at jeg ikke er helt der. Men, det var nok neppe BARE fordi jeg var lav ;)

George

ja du bør ha forskjellige mål. Å tro man som 150 kan dra modell damer på 180 er bare idioti. Det kommer ikke til å skje selv om du er en jevlig bra person. Da bør du isåfall satse på å bli kjent eller rik da det er en langt enklere vei enn å bli så god at du får det til. Folk har som jeg har nevnt flere ganger forskjellige mål med dette her. Skal du få top notch, må du være top notch og ja da teller også utseende.

QueenB

Quote from: George on August 29, 2012, 20:54:04 PM
ja du bør ha forskjellige mål. Å tro man som 150 kan dra modell damer på 180 er bare idioti. Det kommer ikke til å skje selv om du er en jevlig bra person. Da bør du isåfall satse på å bli kjent eller rik da det er en langt enklere vei enn å bli så god at du får det til. Folk har som jeg har nevnt flere ganger forskjellige mål med dette her. Skal du få top notch, må du være top notch og ja da teller også utseende.

er dette virkelig et realistisk scenario?  ::)

ja utseendet teller- il en viss grad! andre ting teller mer, kompis.
I don't want to talk like you. I don't want to live like you. I'm going to be like me.

Stanley

#158
.
Hvis du ikke spør, vil svaret alltid være nei.

UDA

Quote from: dagligvare on August 29, 2012, 16:21:27 PM
Quote from: UDA on August 29, 2012, 15:29:53 PM

Det at dyr har en genetisk sperre for å utvikle seg innenfor en viss retning er noe av det dummeste jeg har hørt (rett meg gjerne og lær meg noe nytt). F.eks. kan en sperre i insekter ligge i det de kun kan nå en maks størrelse fordi de har en helt spesiell måte å ta opp oksygen på. Noe liknende kan jeg ikke umiddelbart se angående løver. Know thy biology!

Ps. Det at en mutasjon springer ut i et enkelt individ trenger ikke si at denne variasjonen blir ført videre.

Det er da rimelig innlysende at det må mutasjoner til for at vekst skal forekomme. Det kalles "evolusjon" og er et ganske anerkjent vitenskapelig prinsipp.

M.a.o. vekstpotensialet er i utgangspunktet begrenset til et maksnivå, med mindre det forekommer en mutasjon som gjør at vekst kan skje utover det opprinnelige maksnivå.

Men - ved at de største individene parrer seg så legges forholdene til rette for slike mutasjoner. Sannsynligvis har dog menneskene fucka dette opp for laaaang tid fremover ved å skyte de største og flotteste dyrene de siste par hundre årene.

For menneskene er ting litt mer sammensatt. Det er ikke kun størrelse som bestemmer om man får reprodusert seg. Men høyde og styrke teller positivt også for hannindivider av menneskearten.

Unnskyld språkbruken: din LØK!

Det er ikke mutasjon men genetisk variasjon.
No brain, no pain - no pain, no gain

Claw


QueenB

Claw, sitter du på et stort arkiv med animasjoner og bilder eller? ;) haha
I don't want to talk like you. I don't want to live like you. I'm going to be like me.

Claw

Quote from: QueenB on August 29, 2012, 21:41:28 PM
Claw, sitter du på et stort arkiv med animasjoner og bilder eller? ;) haha



Jepp ;)

Roark

#163
...........

VB

#164
Quote from: George on August 29, 2012, 20:54:04 PMÅ tro man som 150 kan dra modell damer på 180 er bare idioti. Det kommer ikke til å skje selv om du er en jevlig bra person. Da bør du isåfall satse på å bli kjent eller rik da det er en langt enklere vei enn å bli så god at du får det til.

Nja jeg vil ikke se det som umulig, lite sannsynlig ja, men langt fra umulig. En av mine venner her i tyskland jobber som fotograf i modell bransjen. Han er rundt 40-50 nå, feit, ikke spesielt høy (175~) og ikke spesielt pen. Men eks kona hans var modell og han dater modeller rimelig ofte. Hvorfor? Fordi han prøver, han kommer i kontakt med mange gjennom jobben sin og han er ikke redd for å prøve. Hvis du hadde møtt han på gata hadde du aldri trodd han ville hatt draget på modeller.

Samme med Johnny Soporno, så vidt jeg vet drar han rimelig "heite" damer men karen ser jo ut som en dass.

Du vet heller aldri hva jenter liker, det er sikkert flere jenter over 180 der ute som faktisk liker små gutter av en eller annen grunn. Akkurat som det er noen som liker ekstremt overvektige personer, handikappede personer og andre ting som folk flest tror er et kjempe handicap for å tiltrekke seg andre.

Det eneste som er sikkert er at en gutt som gir opp før han prøver får ihvertfall ikke dama.

Quote from: Ananas on August 29, 2012, 15:11:14 PM
Quote from: dagligvare on August 29, 2012, 15:00:59 PM
Quote from: Ananas on August 29, 2012, 14:57:54 PM
163 cm høy :)

Tipper likevel at du som regel synes det er bedre med en kar på 180 enn en på 164  ;)
Stemmer ^_^

Men regner med at du også hadde datet en kar som var 164 hvis du likte han på andre måter, eller utelukker du samtlige gutter under X høyde?