Regelen ifølge Sondre

Started by Leonenko, June 13, 2012, 23:39:26 PM

Previous topic - Next topic

Leonenko

I en kommentar til 0330-innlegget "Min bedre halvdel" skriver Sondre: "Som alltid er regelen vær gjerne ydmyk og selvironisk der du er sterk, men ikke der du er svak."

Noen som kan utdype hva som menes med dette? Er spent på høre andres tolkninger  :D

Kommentaren er her: http://www.0330.no/2011/07/min-bedre-halvdel.html?showComment=1310562510074#c6332337909711768725

Voltaire

Jeg synes det kommer ganske bra fram av konteksten man får gjennom hele kommentaren. Om du er i et forhold med noen der du faktisk føler deg underlegen på en måte, er det ikke særlig smart å kommentere dette på en "Å, du er for god for meg" eller "Jaja, hehe, det er du som er sjefen"-måte. Dette kan sette i gang følelser av at man fortjener noe bedre.

Jeg tror ikke noe forhold, romantisk, økonomisk og alt annet, kan være behagelig om den ene lever i den andres nåde (i alle fall om det sies rett ut). Når du kjøper en datamaskin fra Apple står det ikke "Oi, tusen takk for at du valgte oss, til tross for at det er mange som velger Windows... :P" på pakken. Med vennene sine bemerker man ikke at det finnes mange andre å ta av. Så det er ingen grunn til å si det på noen annen plass.

Leste først nå at innlegget handlet om uttrykket "bedre halvdel". I mitt forrige forhold brukte jeg uttrykket spøkefullt et par ganger, men da for å ironisere over uttrykket i seg selv. Sa f.eks: "Det må jeg sjekke med min bedre halvdel" til min overordnede på jobben, og den 'bedre' halvdelen hørte meg vel aldri si det. Tror ikke det kommer til å falle meg inn å bruke det igjen; vitsen er for gammel.