Føler plutselig at alt er dritt, så er alt helt topp?

Started by Bozzern, September 27, 2013, 23:24:42 PM

Previous topic - Next topic

Bozzern

I det siste har jeg hatt veldig dårlige og veldig gode dager. Jeg føler plutselig at alt er dritt, at ingen jenter liker meg og synes skikkelig synd på meg selv. Og neste dag føler jeg meg uovervinnelig og alt er tipp topp igjen. Det har egentlig pågått ganske lenge når jeg tenker meg om. Og jeg har egentlig ingenting å være lei meg for, fordi jeg har det jo egentlig kjempebra.

Hva kommer dette av? Noen andre enn meg som har det slik også? Er det bare puberteten?

-Bozzern, 17.

Jungeldyret

Det er sånn det er å være et menneske ingenting som er unormalt.
Neste gang du får en sånn dag/periode må du aktivt gjøre noe annet, møt noen venner gjør noe fett - utfordre følelsene dine. Det viktigste er å lage en annen state, det er kun du som bestemmer hvordan du skal ha det.

Finn på noe som øker din godfølelse, eks rop høyt noe du velger, hurra, jaaa, eller hva en du ønsker, mens du gjør noe eks: strekke armene i været, hopp høyt opp, hva enn du vil (fordel kan være og bruke noe du kan gjøre om det er mange rundt deg som du er konfertabel med).
Neste gang du får en dårlig kommentar, følelse hva enn det er: Do your thing :)

Greeneyed

Jeg tror jeg skjønner hva du mener, har det/har hatt det litt på samme måte, selv om det sikkert ikke er helt likt. Men jeg har sjelden grått så mye som de to siste semestrene, eller hatt så stor variasjon mellom gode og dårlige dager. Det som faktisk fikk meg ut av det dårlige mønsteret, hvor jeg etter hvert ble mer og mer lei meg, var sommerferien, da jeg var hjemme hos familien (antar du bor hjemme og sånt, men det er ikke poenget). Da måtte jeg finne andre måter å avreagere på når jeg var lei meg enn å gråte. Jeg gikk heller masse turer mens jeg hørte på musikk, eller så leste jeg eller noe sånt. Nå ser jeg gjerne en episode av yndlingsserien min, også legger jeg meg heller tidlig enn å sitte å være småsur/trist. Jeg skriver vel egentlig, på en litt mer kronglete måte, det samme som Jungeldyret :p Men det er et poeng; noen ganger kan man bare ikke la seg synke ned i drittfølelser. Noen dager blir bare ikke bra. Men man kan fortsatt styre tankene litt. Du kan arrestere deg selv i å tenke negativt om deg selv, og jobbe for mer stabilt humør. Sorry at jeg skriver surrete her nå, håper du får noe ut av det likevel. Det hjalp hvertfall meg å bli minnet på det her, så tusen takk! :)

Bozzern

Tusen takk for kjempegode svar. Setter virkelig pris på det. Godt at det er så mange bra folk her på forumet! :)