Recent posts

#11
Generelt / Re: Vennesonen - hvordan unnsl...
Last post by gmaavkl - July 03, 2023, 23:50:06 PM
Hei, takk for svar. Jeg er enig i det meste du skriver, men ikke i alt. Ser ikke på det som et problem å ha venninner. Faktisk kan det være veldig givende, så har de venninner også. Jeg er ikke seksuelt og følelsesmessig tiltrukket av absolutt alle damer i verden, selv om det virker som om noen menn merkelig nok er det. Er man det, er vennskap problematisk. Man vil jo ikke ha vennskap med noen man vil noe annet med, der er vi enige.
Når det gjelder humor, bruker jeg det mye sosialt. Er naturlig for meg. Jeg tror egentlig det er mest et pluss.
Problemet mitt ligger mer i å vise intensjon, være frampå, ta sjanser. Jobber litt med å ta sjanser i andre sammenhenger.
#12
Off Topic / Re: Hei!
Last post by kebman - June 29, 2023, 23:12:43 PM
Quote from: Kjuagutt on June 29, 2023, 22:41:19 PMEr du samme kebman som fra det gamle ASF-forumet? 😊
Stemmer det!
#13
Off Topic / Re: Hei!
Last post by Kjuagutt - June 29, 2023, 22:41:19 PM
Quote from: kebman on June 29, 2023, 14:25:17 PMHallo i luken! Jeg er gammel oldis fra back in the day, med Mystery og all den super-cheesy greia der fra The Game. Jeg bruker ikke noe av det lenger (eller jo, det hender at jeg bruker det ironisk), men nå freser jeg gatene i Oslo igjen, fordi... Tja, fordi jeg har lyst å møte kvinnfolk, vel! :) Så da tenkte jeg det ville være kult å poste litt igjen også. Har mange røverhistorier, og flere skal det bli!

Er du samme kebman som fra det gamle ASF-forumet? 😊
#14
Generelt / Re: Vennesonen - hvordan unnsl...
Last post by kebman - June 29, 2023, 15:42:49 PM
Her er et nøkkel-sitat fra deg: «Men det skjer nesten aldri noe mer.»

Det skjer nesten aldri noe mer, fordi du ikke tar det til det neste steget. Så svaret er da at du må ta det neste steget! Men hva det neste steget bør være, kommer veldig an på hvor du er selv i livet, og ikke minst på hva du er komfortabel med. Derfor er det veldig viktig at du forsøker å flytte grenser her. Vi gæmlisene kaller ofte dette for et «sticking point» som du må jobbe med.

Men det er også viktig at du ikke stanger hodet i veggen. Du må derfor passe på at målene du setter for deg faktisk er mulig å oppnå. Og om du satte et mål for høyt, så tilgi deg selv, og sett et litt lavere mål, før du går på igjen og setter et høyere mål. Dette er liksom pedagogikk 101, men det er sånn du kalibrerer selve læringen, og selv-utfordringen.

Oneitis

«Jeg sliter med å være frampå, vise intensjonene mine. Isteden overtenker jeg fullstendig og tør ikke prøve meg.»

Dette er som regel et resultat av å gjøre den ene dama for viktig. Svaret er å fokusere mer på deg selv, hva som er gøy for deg, og hva som gjør at du blir trygg i ditt eget skinn. Det handler igjen om å komme til et sted hvor du virkelig driter i hva andre mener, men likevel ønsker å være sosial og tør å by på deg selv.

En bra ting å se etter er i så fall om du føler at du må kvalifisere deg. Du kan da legge merke til om stemmen din snurper seg mens du prater med ei dame (eller mann for den saks skyld). Med en gang du forsøker å bevise noe for den andre, eller vise at du er kul, så er du i kvalifiserings-land. Det som ofte skjer da, er enten at du blir helt satt ut og sjenert, eller at du merket at stemmen blir veldig mye lysere, og du ender med å prøve å impe personen du snakker med, ved å fortelle om forskjellige «bragder» du har gjort, små som store. Det er bare ett problem. Det funker ikke, fordi grunn-framen da allerede er at du kvalifiserer seg for dem, og at det er noe kvinnfolk generelt synes er usexy.

1.    Du forsøker å imponere eller vise noe, for å kommunisere at du er kul
2.    Stemmen din knyter seg og går i fistel
3.    En forferdelig følelse av å ikke være likt, eller bra nok brer seg utover deg
4.    STOP IT! PUST! DET GÅR BRA! DU ER ENGENTLIG KUL! Og nå skal jeg vise deg hvordan!

Outcome Independence

Du snapper tilbake i sexy frame ved å ikke ta ting for seriøst. Men for å komme dit, må du bli mer outcome independent. Det kan virke motstridende, men her er det mange ting du kan gjøre.

For det første kan du anta at hun er sammen med deg fordi hun vil ha barn med deg. Hun er sammen med deg fordi hun ønsker å være intim med deg. Men som mann er det din jobb å legge til rette for det. Grunnframen er derfor at hun bruker tid på deg, fordi hun er forelska i deg, og vil ha deg hardt i senga. Men som jente vil hun aldri vise det til deg direkte. Og om du viser tegn på neediness, så vil hun dumpe deg, fordi det er super usexy.

Så hva kan du gjøre istedenfor? Vel, dette kan virke litt teit, men du må rett og slett fokusere på å la ting være 1. morsomme og 2. uviktige. Om du merker at du kommer i kvalifiseringsmodus, er den beste måten å komme ut av det, og stoppe opp litt, og så si noe helt uventet. For eksempel tyggegummi, båt, helikopter. Det er samme metoden folk bruker for å assosiere fritt, for eksempel i live teater. Her finnes det konkrete kurs du kan delta på, for å bli flinkere å assosiere fritt.

En annen ting du kan gjøre, men som kanskje er best å gjøre på forhånd, er å riste skikkelig løs, fysisk. De fleste utesteder har dansegulv. Bruk det! Rist løs. Dans til musikken. Hopp til du blir svett! Da får du heller ikke tid til å tenke logisk på ting, fordi du blir mer tilstedeværende. Da er tiden inne for å møte kvinnfolk (eller ... folk).

Fokuser kun på ting som er nærmere enn én meter fra deg. Det tvinger deg til å være i din egen boble. Men du MÅ gå bort til folk, og du MÅ gi verdi. Det vil si at du kødder og spøker litt med folk. Gir high fives. Skåler. Gjør ting som ikke krever investering, men som likevel gjør folk flest glade. (Og om noen mot formodning blir sure, kan du bare si til dem at «Dude, jeg prøvde bare å være hyggelig!» og så snu ryggen til dem. Da taper de framen så det ljomer!)

En sånn fyr er per default veldig attraktiv. Eneste forskjellen på han fyren i sett eller blant folk, er at du fortsetter å være han duden mens du er alene med jenta. Så vær «kul» og hyggelig. Men unngå kvalifisering som pesten. Små-ert henne for ting, og vær litt fysisk. Dytt en finger i magen hennes og kil henne om hun sier noe dumt. Det skaper umiddelbar fysikalitet, som igjen skaper intimitet. Om du gjør dette fra en fram som ellers er outcome independent, så blir ting mye lettere, fordi du er fri i fra suget eller følelsen av å ville eller måtte ha det. Det er bare en artig liten spøk, en flørt, og det har ikke noe å si – men derfra skapes også spenning, som er dødsviktig for å komme til neste steg. Og for at det skal gå hele veien, er det best om du allerede har henne for deg selv, enten fordi dere er på date, eller fordi dere har gått litt «baki der» på puben.

Eskalering

OK, vi spoler frem til den delen hvor du sitter alene med dama. Om du har bare vært mr. hyggelig entertainer, så er du nå i friend zone. Da er det liksom for seint, eller kanskje ikke?

Det beste du kan gjøre er å på et mye tidligere tidspunkt tørre å etablere en viss intimitet med dama. Ta henne i hånda og dra henne litt unna for å vise henne. Generelt er det å ta jenta i hånda et skikkelig bra trekk. La henne holde hånda di. Slipp taket, men fortsett å holde, og se hva hun gjør. Om hun liker deg, garanterer jeg at du vil merke det. For eksempel vil hun kjæle med hånda di litt. Da må du handle!

Spør «Hva er det?» og bøy deg inn for å lukte på nakken hennes, og la deg henføre. Kom gjerne tilfeldig borti med leppene og si noe a la: «OMG det lukter så godt av deg...» Framen er at det er hennes feil at hun er så digg, og har på sånn parfyme for å manipulere deg. Og det sprekker deg opp, slik at du bare må kysse nakken hennes. Liker hun det, så vil hun også like å kysse deg på leppene. Men hold det kort. Du kan gjerne verbalisere det også, og si til henne, «Herregud, jeg har så lyst å kysse deg!» mens du biter deg i leppa og prøver å skyve henne fra deg. «Men vi kan ikke gjøre det nå!» Les opp på Push/Pull. Det er gull for eskalering.

«Hva kan jeg gjøre for å bli mer flørtende, tydelig, frampå når min standardinnstilling er hyggelig og morsom?»

For det første kan du mistolke ting hun sier eller gjør for å være seksuelle. Push/pull er gull. Skyv henne unna, mens du sier at du er tiltrukket. Si du hater henne, men trekk henne inn for en klem. Men for å komme dit, må du også bli trygg på din egen seksualitet. Og det må være halvt en vits, fordi du er outcome independent. Det er ikke viktig, men let likevel etter de gode følelsene – og helst de gode følelsene du kan dele med henne.

Teste interesse

«Noe jeg lurer på er hvordan teste interesse. Mange tilfeller hvor jeg lurer på om det er vits å prøve meg. Spesielt i tilfeller hvor det har litt konsekvenser å prøve. Det kan være typisk om det er snakk om en venn av en venn, som man trolig vil møte igjen. Eller hvis man risikerer å ødelegge et vennskap ved å prøve seg. Jeg møtte en veldig søt jente i går, men hun er venn av en venn av meg. Hvordan tester man egentlig om det er vits å prøve seg?»

Å ødelegge vennskap er ditt minste problem. Det er ingen som er venner med jenter. Alle gutter som er «venner» med jenter, er det fordi de har lyst å pule dem. End. Of. Story. Ok, det finnes sikkert noen unntak, men de er veldig få. Så ikke vær redd for å «ødelegge» vennskapet. Det er bortkastet å bruke tid på ei jente som du er keen på, men som bare vil være venner. Så om det føles feil for deg, så slutt med det. Møt heller nye. Jepp. That's it. Dump hu «venninna» og møt heller nye. Så lite verdt er «vennskap» med digge jenter.

Du er redd for å ødelegge «vennskapet» fordi du har lyst å være nær henne, men det er også selvdestruktiv. Så hva vil du, egentlig? Ødelegge deg selv, eller «vennskapet»? Jeg ville ødelagt «vennskapet» over å ødelegge meg selv any day!

Så, hvordan tar du det til neste steg? Vel, om du allerede har klart å bli outcome independent, så kan du jo like godt prøve å ta det til neste steg! Ert og flørt med henne. Dytt en finger inn i magen og kil henne litt. Vær litt fysisk, men på en leken måte. Push og pull. Og så drar du henne tett inntil deg, mens du ser henne dypt inn i øya. Og så kysser du henne.

«Oi, sorry, var det for tidlig? Haha, du trodde jeg skulle kysse deg? Tullejente! Kom her.» Og så kysser du henne på ordentlig.

«Men vi er jo venner!» er bare en shit-test. «Ja, vi er veldig gode venner.» «De beste vennene!»

Er det en risiko for at hun skyver deg unna og erklærer at hun bare ser på deg som en venn? Jepp. Den finnes. Sorry. Det du gjør da er å si takk for praten, men at du dessverre bare er klar for et seksuelt forhold akkurat nå. Nothing personal. Så går du å møter nye jenter.

Men som du ser, for å gjøre dette, må du være villig til å miste jenta. Om du ikke er det, så kommer du ingen vei. Og det er ekte outcome Independence, btw. Fordi da «chaser» du ikke henne, men er mer villig til å møte nye, enn på å holde på en «venn» som egentlig bare misbruker din tid for å få oppmerksomhet. Som er respektløst av henne, btw – så ikke bruk tid på sånne.

Da håper jeg det gir deg noe å tygge på. Ønsker deg alt det beste, og si fra om dette gav deg noe fremgang!
#15
Off Topic / Re: Hei!
Last post by kebman - June 29, 2023, 14:25:17 PM
Hallo i luken! Jeg er gammel oldis fra back in the day, med Mystery og all den super-cheesy greia der fra The Game. Jeg bruker ikke noe av det lenger (eller jo, det hender at jeg bruker det ironisk), men nå freser jeg gatene i Oslo igjen, fordi... Tja, fordi jeg har lyst å møte kvinnfolk, vel! :) Så da tenkte jeg det ville være kult å poste litt igjen også. Har mange røverhistorier, og flere skal det bli!
#16
Off Topic / Ut i Oslo?
Last post by kebman - June 29, 2023, 14:19:44 PM
Howdy. Er du førtis og singel? Er 45 selv og singel som bare faen. Tenkte derfor at det er på tide å gå ut å fiske litt igjen. Ser etter likesinnede som også liker det, og som backer hverandre opp imellom slagene.

Jeg er en litt sånn preppy fyr som hører mest på elektronika og techno (preppy betyr at jeg liker alt som er beige eller kaki med hvite sko, men det er ikke så forbanna farlig, altså). Kan også høre metall, men er ikke så keen på hip-hop eller trekkspill. Ellers speller jeg mest jazz og blues på gitar sjøl. Ikke spør.

Liker best barer og puber. Vin-, Lounge- og cocktailbarer. Men altså, jeg prøve å være mest mulig edru. Eller jeg *kan* ta én drink, men så er det bokstavelig talt det! Må liksom poengtere dette, for vitsen med "bare én øl" gjelder altså ikke her. Dessuten er jo målet med å gå ut å møte kvinnfolk, og ikke å bli full.

Liker også steder hvor det er mye liv på gata. Er egentlig der jeg som regel hooker, av en eller annen grunn. I det siste har jeg også forsiktig testa å ta gitar med i forskjellige parker, men det er jo kulere når man er litt flere.

Svar i tråden eller send PM :)
#17
Generelt / Re: Ny podcast-episode! Intens...
Last post by Andreas GV - June 23, 2023, 23:18:50 PM
Karakterstyrker er vaner som blir sterkere hver gang du bruker de, personlighetstrekk er du i større grad født med.

Å være modig er en vane (eksponering), å være fryktløs er medfødt. En person med angst som gjør noe skummelt på tross av å være redd er modig. Min påstand er at de fleste mennesker verdsetter karakterstyrken MOT fremfor personlighetstrekket fryktløs. En person med angst som likevel klarte å gjennomføre belønnes ofte med mer sosial verdi av folk rundt seg. Vi mennesker respekterer og dytter karakterstyrker frem i større grad enn personlighetstrekk.

Men dette temaet går litt forbi både hva vi diskuterer i podcasten og hva jeg snakker om i nettkurset.

Når det gjelder spørsmålene dine, så vil jeg ikke anbefale å starte med dette nettkurset. Ta enten bootcamp eller Sjekkeskolen Nettkurset først. Intensjon og Åpningsangst-kurset går i dybden på konseptet "Intensjon" og spesifikt fikse åpningsangst, men det fikser ikke tiltrekning.

Grunnen til at vi holder bootcamper litt sjeldnere nå enn før er at vi synes det er morsommere med større grupper når vi holder teoridelen, fordi da er det større sjanse for at alle finner noen andre de klikker med, og det er flere gode spørsmål som dukker opp (bortsett fra på byen, da deler vi oss opp i mindre grupper og drar på forskjellige utesteder).

 
#18
Generelt / Re: Ny podcast-episode! Intens...
Last post by Solsikke - June 23, 2023, 15:02:21 PM
Mye interessant å drøfte både når det gjelder temaene som ble diskutert her og selve produktet.

For å ta tiltrekningsfaktoren utseende først så virker det som mange undervurderer hvor mye den betyr for damer når de velger menn. Det er selvfølgelig masse annet som spiller inn også, men begge kjønn er overfladiske når det gjelder tiltrekning.
Pene mennesker har generelt en fordel på mange områder av livet, dating er bare et av dem.

Når det gjelder karakterstyrker så vil de litt avhengig av hvordan man definerer dem ha en del likheter med personlighetstrekk. Selvdisiplin vil feks kunne komme inn under planmessighet. Personlighet danner grunnlaget for ganske forutsigbare og fastlagte mønstre for atferd over tid og kan i liten grad endres, særlig etter en bestemt alder. Å gjøre noe annerledes betyr ikke at man har endret seg som person. En introvert kan feks gjøre det samme som en ekstrovert over en periode, men bare ende opp med å bli sliten i lengden.

Jeg er selvfølgelig for å endre på alt som kan endres på i positiv retning, men hvor mye disse trekkene hjelper ift tiltrekning er mer usikkert. De vil nok ha mer påvirkning på hvordan kjærlighetsforholdet mellom fyren og dama eventuelt vil bli, og hvor lenge det vil vare.
Et annet poeng er at mennesker, overfladiske som de er, også kan forbinde det fysiske med personlighetstrekk. Feks tenke at en overvektig person mangler selvdisiplin, selv om dette ikke trenger stemme med virkeligheten i det hele tatt.

Når det gjelder selve produktet, hvor langt vil man komme med dette før det blir behov for et av de andre to digitale produktene som nylig ble vist til her på forumet? Er sjekkeskolen på vei til å bli utelukkende digitalt? Ser at bootcamper tilbys langt sjeldnere nå enn de gjorde før?
#19
Generelt / Ny podcast-episode (2): Metar...
Last post by Andreas GV - June 19, 2023, 17:57:36 PM
Ny podcastepisode: "Dypdykk: Metaramme og Modellering" Hør hele gratis ved å trykke her!


Hvis du vil lese mer om det nye nettkurset vårt "Metaramme og Modellering", kan du trykke her!
#20
Generelt / Re: Ny podcast-episode!
Last post by Andreas GV - May 03, 2023, 22:54:53 PM
Quote from: gmaavkl on April 25, 2023, 00:46:49 AMHvor kan jeg finne podkastene dere har laget samlet? De er ikke på Spotify, ser jeg.

De nye episodene er godt gjemt bak betalingsmur. Men jeg har tenkt til å legge de ut her også med litt forsinkelse.

De gamle episodene (0330 Sjekkeskolen) ligger på iTunes og er søkbare der.