TRENINGSTRÅDEN!

Started by Roark, June 25, 2012, 03:26:34 AM

Previous topic - Next topic

Eh

Quote from: Lars GV on October 15, 2012, 16:24:54 PM
Interessant det der.. Jo mer ripped man er, jo lenger ned henger buksa. Kanskje de hår råd til proteinpulver og studiomedlemskap, men ikke nye klær når de blir slankere?

Men det er jo favorittshortsen hans.

Stemning


Femininist

Denne tråden blir bare bedre og bedre :P
Skrap litt på en feminist, og du vil finne en kvinne som lengter etter å være et seksualobjekt. Forskjellen er bare at det ikke er det eneste hun lengter etter.

Lars GV

Motstand skaper smerte. Aksept skaper frihet.

Oppdragelse slutter ikke når du flytter hjemmeifra, det er da den virkelig begynner.

Stemning

Vi må forresten forsøke å dytte mykpornoen til Femininist inn i bildetråden, og romaskinsnakket inn i denne, så det blir orden i verden igjen.

Claw

For en stil, han må ha gått på bootcamp?

Stemning

Quote from: Claw on October 15, 2012, 23:33:50 PM
For en stil, han må ha gått på bootcamp?

Har du ikke sett han før?

Den fyren er en legende. Dametekke som faen hadde han visstnok også. Levde til det fulle. Og så døde han.

Claw

Quote from: Stemning on October 15, 2012, 23:36:42 PMDametekke som faen hadde han visstnok også.

Styrker jo teorien min :)

Joda, har nok hørt (litt for mye) om Zyzz før.

Stemning


tore

Heart attack? Er ikke vanskelig å skjønne hvorfor  8)

Eh

Tufte rodde på nivå 6 eller noe i den duren da han satt rekorden, så du har nok helt rett i det du sier.
I første konkurranse jeg deltok i kunne vi ikke justere motstand, da var det kun 10 som var lov så er derfor det er kun det som gjelder! :)

deepArne

Quote from: Roark on October 16, 2012, 14:54:12 PM
Jeg forstår ikke helt hva slags synsvinkel på romaskin dere har?
Min synsvinkel på romaskin er at eg prøvde det fyrste gong igår, og skal ha siste gong idag. Er det motstand 6 som gjeld på 1000m då? ;-)

P.S. No er det rett heim, ta seg ein shake med maltodextrin, bcaa og guaranaekstrakt, så er eg klar for test!

Claw

Quote from: Roark on October 16, 2012, 14:54:12 PMJeg forstår ikke helt hva slags synsvinkel på romaskin dere har?

QuoteRoing er en utholdenhetsidrett, ikke styrkeidrett.

Er vel dette som er forskjellen på synsvinkelen vår.
Roing er en utholdenhetsidrett, ja. Men jeg driver ikke med roing og kommer nok aldri til å gjøre det. Jeg bare liker å bruke mye krefter og se hvordan tiden blir på 500m, og tilfeldigvis er romaskinen et verktøy som lar meg gjøre det ;)
Hva som er optimalt mtp. teknikk, tid, effekt, overføring til båt og whatnot bryr jeg meg ikke om (selv om jeg sikkert burde det).

Du har selvfølgelig helt rett om det du sier om roing, var ikke det jeg mente du bomma på.
Det du bomma på var at du mente teknikken vår må være dårlig fordi vi ikke føler vi får effekt på under 10 (trodde du) etc etc.

Men ja, når jeg ser Randi på 63 år ro i 20minutter på 10 i drag rister jeg selvfølgelig litt på hodet.

deepArne

Sånn, då var vi nede på jorda: 3:28.1. Så konklusjonen er altså at eg ikkje er eit unikt rotalent:p Verdsrekorden er til samanlikning 2:39.6.

Når det gjeld optimal motstand på romaskin har eg som sagt ingen erfaring. Eg har likevel ein del generelle tankar basert på fysiologi: Når ein ror på maskin er det eit betydelig effekttap mellom setet og skinnene. Det er grunnen til at det er vanskelegare å prestere på romaskin enn sykkel og løp, og dette effekttapet er proposjonalt med kor mykje du flyttar på deg. Difor må ein høg frekvens ha vesentleg betre arbeidsøkonomi for at låg belastning skal løne seg. Eg kjøper ikkje heilt argumentasjon basert på laktat, blodgjennomstrauming, statisk stress, o.l., då dette er argument som kan bygge opp under eit kvart funn. Alle bevegelsar kostar energi, og difor vil kroppen reagere med aukt metabolisme og blodgjennomstrauming. Det betyr igjen at alle auke i blodgjennomstrauming over eit gitt nivå er *negativt*.

Slik eg ser det må ein difor ha eit unbiased forsøk med skikkelig analyse av forsøksdataene for å finne optimal motstand og kadens på romaskin. Når det er sagt, er kroppen forbausande god til å finne ut sånt på eiga hand. Sjølv brukte eg motstand 6 på forsøket mitt, men tviler på at det hadde vore noko dårlegare med motstand 10. Om det stemmer får vi aldri vite:D

Eh

Ja, det var flere som reagerte på det. Jeg hadde kun øvd på å ro på maks motstand og var forberedet på det! På NM kunne vi justere, så da rodde jeg på 9.