kosthol

Started by Jeagle, September 10, 2012, 23:42:29 PM

Previous topic - Next topic

Stanley

#15
.
Hvis du ikke spør, vil svaret alltid være nei.

Claw

Quote from: Zervs on September 11, 2012, 17:46:00 PM
Du kan prøve Big Mass fra proteinfabrikken hvis målet ditt er å få opp i vekt. Bare ikke bruk det for lenge, da det har en tendens til å legge seg rundt magen. Men det funker ;)

Det er ikke sånn det fungerer. En matvare legger seg ikke som fett på magen.

Kalorioverskudd fører til vektoppgang, uavhengig av om overskuddet kommer fra torsk & brokkoli™ eller muffins med bacon og sirup.
Når man trener styrke vil en større andel av massen man legger på seg være muskler og relatert bindevev. Det er ikke sånn at sukker automatisk blir fett, mens brun ris automatisk blir muskler e.l.

Forøvrig er gainer unødvendig med mindre man skal ligge på 5000+ kcal. De færreste sliter med å få i seg nok karbohydrater.

Stemning

Jeg sliter med å få i meg nok karbohydrater, er ikke glad i å spise når jeg er mett. Fint å bare sluke en gainer etter et måltid om man er mett.

Claw

Quote from: Femininist on September 11, 2012, 19:10:52 PMjeg mener proteiner og fett er viktigere makronæringsstoffer å få i seg.

Det er ikke bare noe du mener, det er udiskutabelt :)
Essensielle aminosyrer og essensielle fettsyrer er nødvendig for å overleve. Det er ingenting som heter essensielle karbohydrater.

Når det er sagt, det er forskjell på hva som er viktig for å overleve (essensielle næringstoffer) og hva som er optimalt ifbm trening! Derfor er jeg ganske enig med Roark sin skissering av makroandeler.
Selv er jeg alt for glad i kjøtt og fet mat til at jeg gidder å holde meg til statens anbefalinger, ligger nok på 25-35% protein, 30-50% fett og resten karbo, med en del variasjon fra dag til dag.

Claw

Quote from: Autowin on September 11, 2012, 19:17:27 PM
Hva metter mye da?

Proteinrik mat metter mye, gjerne i kombinasjon med fiberrik mat. F.eks. torsk/kylling/magert kjøtt + grønnsaker er det vanskelig å spise seg feit på.

Quote from: Stemning on September 11, 2012, 21:13:53 PM
Jeg sliter med å få i meg nok karbohydrater, er ikke glad i å spise når jeg er mett. Fint å bare sluke en gainer etter et måltid om man er mett.

Da funker det jo helt greit :) Det som teller på slutten av dagen er hva du har inntatt totalt av makronæringsstoffer.