HBO-serien "Girls"

Started by Knipetak, January 23, 2013, 17:18:44 PM

Previous topic - Next topic

Knipetak

Kom over denne artikkelen: http://op-5.no/hvorfor-alle-dudes-bor-se-girls/ og sjekka ut serien: http://tv.nrk.no/serie/girls/koif61003111/sesong-1/episode-1
(NRK Nett-TV, tilgjengelig til 8. feb.)

De to første episodene var ganske bra, synes jeg! Noen andre som har sett serien? Hva synes dere?

Han ene kjæresten kunne trengt seg et GV-kurs...

Jeagle

Den er meget bra. Sesong 2 ligger ute på hbonordic
å være eller ikke være

--WTF?--

Herregud så kleint! Men morsomt innimellom, og fine detaljer i miljøskildringene.

Date only grown-ups. If you're not a grown-up, fix that first.

Stanley

#3
.
Hvis du ikke spør, vil svaret alltid være nei.

mortenoe

For en serie! Sykt mye kleint og tabubelagt den tar opp, kjente meg igjen i mye.
Er du klein eller?

QueenB

har nettopp sett ep 1+2, digga serien! morsom og realistisk. Gutter som vil ha merkelig/pornoinspirert sex, jenter som later som om de liker det og som spiller med fordi de tror det er det man skal- i allefall i begynnelsen av 20-årene. angst for graviditet og sykdommer, gutter som enten er altfor snille, eller som bare er ute etter en ting. Jeg synes den var bra, jeg :)
I don't want to talk like you. I don't want to live like you. I'm going to be like me.

Potet

Kvalitet som vanlig fra HBO. Lasta ned hele sesong 1. Har bare fått sett første episode, men det ga mersmak. Liker kleine og ærlige serier! Skal definitivt se resten av sesongen en dag, antageligvis på en fyllesjuk søndag. Den usminkete versjonen av New York er en morsom motsetning til det som blir framstilt i Sex og Singelliv.
Why do people say "grow some balls"? Balls are weak and sensitive. If you really want to get though, grow a vagina. Those things can take a pounding!

Knipetak

#7
Quote from: Autowin on January 24, 2013, 14:11:51 PM
Kan man lære ''riktig'' sjekking fra denne serien?
Hvis du ser etter konkrete eksempler på menn du kan modellere så er det ikke så mye av det i denne serien. Det går nok likevel an å lære noe fra og reflektere noe rundt den, men det er nok mer subtil "innsikt" i hvordan menn og kvinner fungerer hver for seg og sammen.

Quote from: Autowin on January 24, 2013, 14:11:51 PM
Eller det stikk motsatte?
Dette finnes det faktisk litt av. Se de to første episodene og legg merke til Marnies kjæreste Charlie, eller se sesong 1, episode 8 og legg merke til Chris o'Dowd sin karakter (han om sjekker opp Jessa og Marnie).

Quote from: Autowin on January 24, 2013, 14:11:51 PM
Eller er det bare en TV-serie uten mening?
Hvis du vil se serien, så bare tenk på det som en underholdende dramaserie, som Sopranos, eller noe annet. Jeg vet ikke om du impliserer at serier som ikke er laget for å lære bort sjekking er meningsløse eller ikke, men den er i alle fall ikke laget for det*. Du vil nok komme over ting som er interessant fra et sjekkeperspektiv, som f.eks. den skiftende maktbalansen i en del av jentenes forhold, men det blir mer en bonus. De to første episodene ligger som sagt på NRK, og resten kommer etterhvert som NRK sender dem, så det koster deg ikke noe annet enn tid å se om det er noe for deg eller ikke :)

EDIT: Hvis du vil se en serie med en mann du kan modellere så ta en kikk på Hank i Californication. Bare ikke ta med deg alt :)
EDIT2*: Fra IMDB: Judd Apatow [produsenten] stated he hoped the show would provide men with an insight into "realistic females". Så den er kanskje litt laget for det. Men ikke forvent noen guide, akkurat. Ta en kikk og se om du liker det, hvis ikke så slipper du heldigvis å se mer!

Stemning

Den åpningsscenen hvor de sier hun ikke får mer penger. Så den nå. Jeg er redd. Hvis resten ligner på dette er det tafatt ass, skal man liksom sympatisere med det?

Stemning

Kaaaaa faen. Nå er hun med en syk syk faen. WTF

Toshi

Jeg likte det jeg har sett. Det jentene liker og setter pris på i serien virker realistisk. Den viser jo klart hvordan det blir for jenta om man følger snill gutt koden(mener å huske et sånt "men..men.. jeg gjorde jo alt riktig.." moment i starten), mens de som tenker selv og er ærlige gjør det lettere for de. Take it or leave it, liksom.


Jeagle

er det noe realistisk i denne serien???
å være eller ikke være

Femininist

#12
Quote from: Jeagle on January 30, 2013, 22:34:38 PM
er det noe realistisk i denne serien???

Nå begynner det å bli noen måneder siden jeg så serien, men er det noe urealistisk i den? Sånn bortsett fra at foreldrene avser Hannah helt og den hemmelige festen i en av de siste episodene (skal ikke spoile noe for resten). Mener det er det mest ærlige og dagligdagse seriene jeg har sett.
Skrap litt på en feminist, og du vil finne en kvinne som lengter etter å være et seksualobjekt. Forskjellen er bare at det ikke er det eneste hun lengter etter.

--WTF?--

Quote from: Femininist on January 30, 2013, 22:57:32 PM
Nå begynner det å bli noen måneder siden jeg så serien, men er det noe urealistisk i den?

Det måtte isåfall være det nesten totale fraværet av hint om at det finnes en annen virkelighet enn den boblen disse jentene lever i.
Date only grown-ups. If you're not a grown-up, fix that first.

Stemning

Jeg har fått roet meg nå. Har kjørt igjennom første sesong. Det er jævlig bra greier, sånn seriemessig. Læremessig er jeg ikke helt sikker.

Det som plager meg litt er at jentene er utrolig teite, og ingen påpeker det nok. Guttene er dog drittvittige alle sammen, kunne lett hengt med alle av dem selv om de er veldig forskjellige. Jentene tåler jeg ikke though. Tror alt handler om dem, og skjuler det ikke. Men, teite jenter makes for a good show.