Selv sabotasje

Started by Love, November 13, 2014, 20:37:45 PM

Previous topic - Next topic

Love

Hva om man pga tidligere erfaringer er så redd for å mislykkes at man tenker det er bedre å forlate enn og bli forlatt, og stadig avviser pga det?
Jeg har innsett at jeg later som jeg ikke har tro på at forhold vil fungere, fordi jeg innerst inne frykter at jeg ikke kan lykkes...

--WTF?--

Kognitiv terapi kan funke. Har hatt samme problemet selv, det jeg måtte gjøre var å ta inn over meg at mine egne erfaringer ikke er representative sammenlignet med gjennomsnittet. Ingen erfaringer er ugyldige, men de må forstås i sin rette kontekst.
Date only grown-ups. If you're not a grown-up, fix that first.

Love

Jeg er for kognitiv terapi, dersom man ikke bare prøver å "overtale seg selv" til å tro noe som man innerst inne ikke er overbevist om at er sant...
Dvs det letteste for meg er å tenke at mine erfaringer så langt er reelle, det er ikke lett å stole på folk, og folk er kanskje heller ikke til å stole på (100%). Altså får man legge det med i beregningen at det er et usikkerhetsmoment i alle relasjoner, folk kan ha baktanker med det de sier/gjør og de kan lyve. Så får jeg kanskje aldri illusjonene tilbake, men det går fortsatt an å investere i relasjoner der hvor man mener det er verdt risikoen (og ta høyde for vinn/forsvinn)