Nrk tv Debatten. 16 nov. Psykologråd til kvinner provoserer.

Started by ShiningKnight, November 25, 2021, 02:25:41 AM

Previous topic - Next topic

ShiningKnight

Så nylig på Debatten som gikk på NRK. Tematikken var "markedsverdi" og om det var reelt. En kvinne på 49 ble rådet til å senke sine forventninger for hvem hun kunne få. Anbefales å få med seg!

Jeg følte at en del som kom opp i debatten hva gjelder utseende, stemmer. Men at akkurat hva som er tiltrekkende i et utseende ikke kom frem. Som at menn må være kjekke, og ikke bare pene. Kvinner må bruke både personlighet og utseende for å tiltrekke en mann(Litt usikker på hva vi menn tiltrekkes av). Tiltrekning er helhetlig, og det nytter ikke for verken kvinner eller menn å spille på blankpolerte fasader.

Det hadde vært interessant å høre hva GV hadde bidratt med i en slik debatt:D!

Love

Ja, media elsker «krig mellom kjønnene». Tror de fleste som er på sjekkern gjør lurt i å gå for det som gir resultater, f.eks gode bilder på Tinder. Er man der så er det kun bilder du blir dømt etter, så hvorfor ikke gå for det man vet funker? Få noen til å ta bilder for deg, og få ei jente til å vurdere dem.
Samme for oss jenter, vi vet at de fleste på Tinder ikke ønsker forhold, så bedre å treffe folk via jobb eller andre aktiviteter der man rekker å bli kjent, hvis forhold er målet.
Tinder krever at man tåler konseptet, som er litt brutalt, folk virker ute etter kjappe ligg...
Å krangle pm hva som er attraktivt er bortkastet tid. De som satser får resultater, de andre klager😁

Kjuagutt

Quote from: Love on November 25, 2021, 23:20:47 PMJa, media elsker «krig mellom kjønnene». Tror de fleste som er på sjekkern gjør lurt i å gå for det som gir resultater, f.eks gode bilder på Tinder. Er man der så er det kun bilder du blir dømt etter, så hvorfor ikke gå for det man vet funker? Få noen til å ta bilder for deg, og få ei jente til å vurdere dem.
Samme for oss jenter, vi vet at de fleste på Tinder ikke ønsker forhold, så bedre å treffe folk via jobb eller andre aktiviteter der man rekker å bli kjent, hvis forhold er målet.
Tinder krever at man tåler konseptet, som er litt brutalt, folk virker ute etter kjappe ligg...
Å krangle pm hva som er attraktivt er bortkastet tid. De som satser får resultater, de andre klager😁

Første setningen var relevant, men resten av svaret var vel ment til Maleoslo i hans tråd?

Edit: Ops, ser nå at jeg tolket innlegget ditt feil.

Endre GV

QuoteDet hadde vært interessant å høre hva GV hadde bidratt med i en slik debatt:D!

Kanskje vi først hadde startet med å forklare GV-teorien slik at vi alle hadde snakket samme språk:)

Jeg så de første 10 minuttene av debatten nå, og her er det mye som blir lost in transalation.

Kvinner som klager over at de sliter med å finne noen er ute etter sympati, ikke å få forklart at de ikke finner noen fordi de har lavere markedsverdi enn før. Alle vet nemlig innerst inne at markedsverdien til kvinner synker med alderen. Det var aldri å få forklart DET hun var ute etter, men å få sympati.
Når hun da likevel blir møtt av to psykologer som misforstår og kommer med manne-forklaringer på noe som hun aldri ba om, og som er vondt å få høre direkte, så blir hun fornærmet!

En ting vi lærer bort på Bootcamp er at en kvinne vil alltid prioritere å ikke miste sin sosiale status. Selv om hun møter en superkjekkas på byen, men hun er ute med kolleger, så kan hun fort avvise ham for å ikke blir en sånn jente som flørter med karer på byen i kollegers øyne, og dermed redusere sin sosiale status. Og det samme er det som skjer i denne debatten. Fredrik Solberg henvendte seg til kvinnen som startet denne debatten etter at Kjøs hadde snakket. "Ja, dette er jo ikke bare noe Kjøs og Thuen sier, dette er det mange psykologer som sier forskning viser. Hva sier du til det?". Kvinnen svarer det eneste hun kan si for å ikke redusere hennes egen sosiale status. "Nei, det er jeg ikke enig i", selv om hun innerst inne vet at det stemmer. Å innrømme det utad vil jo senke markedsverdien hennes ytterligere. Da er det bedre å benekte det.

Kvinne nr 2 synes det er galt at kvinner skal reduseres til utseende.
Solberg kontrer med at "Men er ikke utseende en viktig del at attraksjon?"
Kvinnen sier "Jo, men det er synd at det er det to psykologer skal fokusere på"
Solberg: "Så ikke si det som det er?"
Kvinnen: "jo, men si noe mer!"

Diskusjonen i studio handlet egentlig ikke om kvinners markedsverdi synker med alderen eller ikke. Alle vet det innerst inne, men du kan ikke si det! Det handler isteden om å vinne diskusjonen så kvinnene i studio vinner tilbake litt av, eller opprettholder sin sosiale status. Og også å ta litt "hevn" for at Kjøs og Thuen var så slemme mot en kvinne som bare ønsket seg sympati. Det må de såklart få igjen for:)

Jeg og Anders GV hørte for noen år siden på en av podcast sesongene til Peder Kjøs. Han hadde et par inne på parterapi som holdt på å gå fra hverandre. De to var også psykologer. På tross av denne ekspertisen på papiret, misforsto de alle 3 hverandre hele tiden, og uten at de forsto det. Det virket ikke som subkommunikasjon, kvinnenes språk, er en del av psykologiens verden. Da blir det uungåelig mange misforståelser.

Solsikke

Selv om alle mennesker har like stor grunnleggende menneskeverdi, har de ulik markedsverdi (for å bruke det uttrykket) når det kommer til dating. Det handler om utseende, status, sosial klasse, utdanning, kulturell kapital osv. Dette gjelder for både menn og kvinner, og burde ikke være særlig kontroversielt. Markedsverdien, særlig den som kvinner har, kan deles inn i to undertyper. Den for å være sengemateriale og den for å være kjærestemateriale. Kvinner kan få menn i betraktelig høyere liga enn seg selv som sengemateriale, enn som kjærestemateriale.

Feilen mange kvinner gjør er at de tenker at siden de har vært til sengs med en del menn som er mer attraktive enn de selv, eller har hatt korte flørter med dem, så må de være i ca samme liga. De trenger bare å finne "den rette" innen denne ligaen neste gang, så ordner det seg. Men det ordner seg ikke, og sånn kan noen holde på i mange år.

Når en person har et problem, finnes det ulike måter å takle det på. Det er ikke nødvendigvis så lett å øke sin egen markedsverdi, så man kan heller senke kravene og akseptere situasjonen slik den er. Har ikke sett debatten og kjenner ikke til situasjonen til kvinnen som fikk råd, dette er bare generelle betraktninger.   

Love

Problemet med den debatten (for jenter) er at ordet markedsverdi brukes... det er et ord som de fleste kvinner ikke vil koble til det vi tenker på som kjærlighetsliv (følelser). Vi vil helst ha kjærlighet og sex med samme mann, og at han ikke ser på andre damer (haha)

Menn virker å kunne ha 2 type damer i livet, de som de har kjærlighets følelser for og de andre (som de kan ha seksuelle følelser for men som de aldri vil vise seg sammen med).

Btw: At menn og damer på 50 krangler om hvor attraktive de er på den ene eller andre måten gir ingen mening, da begge kjønn i beste fall «holder seg godt for alderen» Sammenlignet med yngre versjoner kommer selv de sprekeste til kort, man mister vitalitet og ser mer sliten ut.
Synes ikke Peder Kjøs er så kjekk akkurat. Men tror kanskje narrativet i debatten er at en mann kan klare seg bedre uten partner enn en kvinne kan?