Recent posts

#1
Generelt / Re: Ny podcast-episode!
Last post by Andreas GV - May 03, 2023, 22:54:53 PM
Quote from: gmaavkl on April 25, 2023, 00:46:49 AMHvor kan jeg finne podkastene dere har laget samlet? De er ikke på Spotify, ser jeg.

De nye episodene er godt gjemt bak betalingsmur. Men jeg har tenkt til å legge de ut her også med litt forsinkelse.

De gamle episodene (0330 Sjekkeskolen) ligger på iTunes og er søkbare der.
#2
Generelt / Re: Ny podcast-episode!
Last post by Kjuagutt - May 03, 2023, 16:59:55 PM
WTF: Andreas anerkjenner jo det du sier samtidig som han argumenterer godt for det han mener, og han har jo helt rett. Jeg forstår ikke helt hvorfor du har et så sterkt behov for å unngå «primitive» jenter. Dessuten er du barnslig

#3
Generelt / Re: Ny podcast-episode!
Last post by gmaavkl - April 25, 2023, 00:46:49 AM
Hvor kan jeg finne podkastene dere har laget samlet? De er ikke på Spotify, ser jeg.
#4
Generelt / Re: Ny podcast-episode!
Last post by harps27 - April 21, 2023, 18:54:57 PM
Ikke slett er du snill. Dette var verdifult og jeg har ingen intensjoner om å slutte å bruke forumet
#5
Generelt / Re: Vennesonen - hvordan unnsl...
Last post by gmaavkl - April 13, 2023, 01:48:22 AM
Takk for svar!
Noe jeg lurer på er hvordan teste interesse. Mange tilfeller hvor jeg lurer på om det er vits å prøve meg. Spesielt i tilfeller hvor det har litt konsekvenser å prøve. Det kan være typisk om det er snakk om en venn av en venn, som man trolig vil møte igjen. Eller hvis man risikerer å ødelegge et vennskap ved å prøve seg. Jeg møtte en veldig søt jente i går, men hun er venn av en venn av meg. Hvordan tester man egentlig om det er vits å prøve seg?
#6
Generelt / Re: Ny podcast-episode!
Last post by --WTF?-- - April 12, 2023, 18:10:52 PM
Vi snakker åpenbart om helt forskjellige ting og vi kommer derfor aldri til å bli enige, så du kan bare slette hele diskusjonen. Jeg kommer ikke til å bruke dette forumet mer.
#7
Off Topic / Re: Hei!
Last post by Squishy - April 09, 2023, 16:32:19 PM
Hei Ananas, jeg husker deg fra sånn 10 år tilbake ish! Velkommen tilbake!
#8
Generelt / Re: Vennesonen - hvordan unnsl...
Last post by Andreas GV - April 03, 2023, 05:31:04 AM
Problemet er bare at hyggelig og morsom ikke er tiltrekkende nok i seg selv, selv om begge deler er positive egenskaper.

At damer liker deg som venn er et godt utgangspunkt. Mange menn har ikke engang venninner. Å være i "vennefella" er som å ha løpt et marathon og så rote seg bort ved målstreken. Du har antageligvis enten:

1. Ikke vist interesse. Og da konkluderer venninnene dine med at du enten ikke tør eller ikke er interessert.
2. Vist alt for mye og for direkte interesse for plutselig. Hvis du melder deg på nyhetsbrevet vårt (gratis) inne på www.sjekkeskolen.no eller leser litt på bloggen vår så lærer du hvorfor damer trenger at ting skjer gradvis (de tiltrekkes ikke binært av utseende sånn vi gjør andre veien) og hvordan du kommuniserer intensjonen din ærlig og tydelig (men ikke direkte). Å plutselig fortelle en venninne at du har masse følelser for henne er i 99% av tilfellene et emosjonelt overfall og dytter damer som i utgangspunktet var litt interessert, unna. Fordi det er for mye emosjonelt press.
#9
Generelt / Re: Ny podcast-episode!
Last post by Andreas GV - April 03, 2023, 04:56:22 AM
Forskere drar sammenligninger mellom mennesker og dyr som er nærme oss i slektstreet hele tiden. Man ser f.eks på hvordan kroppen til rotter og aper reagerer på stoffer for å få en pekepinn på hvordan lignende prosesser kanskje skjer hos mennesker. Hvis man tenker veldig svart/hvitt så blir jo tanken på at dyr også skal kunne si oss noe om psykologi ganske skremmende og kanskje til og med provoserende. Men personlig så tenker jeg at å erkjenne instinktene våre ikke automatisk utelukker menneskelig autonomi og kompleksitet.

Anbefaler forøvrig tv-serien "Hjernevask" av Harald Eia som gikk på NRK for mange år siden (den ligger på Youtube). Den avkler mye av tankerunkingen i den myke delen av akademia.

Sjekk også ut Robert Plomin og hans forskning på tvillinger. Spoiler: Arv trumfer miljø.

Selv om det er trillioner av faktorer som påvirker en persons valg av partner, vil det likevel være en Pareto-distribusjon som tilsier at noen av de faktorene veier veldig tungt. Og selv om mennesker er et evolusjonært særtilfelle, viser ikke biologien tegn til å ville gi slipp på tøylene helt enda.

Når vi generaliserer, så er det selvfølgelig generaliseringer, og jeg er enig i at det er fort gjort å dra alt for raske og enkle slutninger når man spekulerer rundt evolusjonspsykologi. Men de fleste tingene vi lærer bort i GV er først og fremst basert på prøving og feiling i felt, for deretter å spekulere om hvorfor det kanskje er sånn. Når jeg f.eks sier at de fleste kvinner liker at mannen de dater har en plan og en egen mening om hva han vil, så er ikke det basert på studer på aper, det er basert på tusenvis av interaksjoner og samtaler med jenter i over 20 år. 
#10
Generelt / Re: Ny podcast-episode!
Last post by --WTF?-- - April 03, 2023, 03:17:56 AM
.