i media

Artikkel i Kvinneguiden

Slik skal du oppføre deg på byen

– Spennende jenter med personlighet er mangelvare, mener selverklært sjekkeekspert. Les hva han tenner på her!

Linn Merete Rognø

Har du lyst til å virkelig bli lagt merke til av han ekstra spesielle som sitter i baren? Hva skal du gjøre, hva skal du si, hvordan skal du kle deg? 

Vi kan reflektere lenge rundt akkurat dette, men hva er vel bedre enn å spørre mennene selv hva de foretrekker hos kvinnene? Svarene har vi fått fra en av de fem, mannlige «sjekkeekspertene» bak bloggen, 03:30 – Gutt søker jente(r)

Vis personlighet fremfor hud

De fem bloggerne er i alderen 20-30 år, holder til i Oslo, og sammen har de lært opp hundrevis av gutter til å bli flinke til å kommunisere med det motsatte kjønn. Instruktørene ved sjekkeskolen Gode Vibber var de første til å holde denne typen kurs i Norge, og regnes fremdeles som de største autoritetene innen sjekking. 

Andreas, en av bloggerne, forteller at det først og fremst er sjekking for menn rettet mot kvinner de er flinke på, men han deler gjerne sine tanker med oss. Han mener at jenter ofte gjør den klassiske feilen ved å tro at menn tenner på én spesiell ting; naken hud. 

– Gutter har større variasjon i smak enn vi later som og som man kan få inntrykk av. Og det er her mange jenter gjør feil, mange jenter er livredde for å vise personlighet, og tyr heller til litt billige triks som dyp utringning fremfor noe som sier noe om hvem de er som person. For all del, gutter er enkle dyr, og vi reagerer positivt på hud. Men viforelsker oss i jenter med personlighet. Så hvis målet er å finne en bra fyr med potensiale for noe mer enn en engangsgreie, vil jeg anbefale å vise personlighet fremfor å på død og liv være så sexy. For veldig mange gutter er det uansett mer sexy hvis jenta har Batman-t-skjorte og hornbriller enn at puppene er på vei til å hoppe ut. Sexy jenter ser vi hver dag, men spennende jenter med personlighet er mangelvare, mener Andreas. 

Sjekkeeksperten understreker at det er en myte at det er lettere for kvinner enn for menn å få noen på kroken ute på byen; 

– Jeg tror en del jenter har et litt skjevt inntrykk av hvor pene de egentlig er, fordi de opplever at de kan få «hvem som helst» på byen. Problemet kommer først den dagen de ønsker å slå seg til ro og oppdager at det er umulig å finne så bra menn som de føler de har sjans på. En god venninne av meg sa en gang at «De guttene jeg ikke har lyst på ønsker å bli sammen med meg, men de guttene jeg vil bli sammen med har sjans på alle jenter, så de vil jo ikke ha noe forhold». sier han. 

Han mener at selvtillit hos kvinner kan være sexy, men innrømmer samtidig at det ikke er selvtillit gutta først og fremst tenner på. Hvis du som jente spør en gutt hva han liker hos jenter, vil han ofte svare «selvtillit», fordi det er mest politisk korrekt og det han tror jenta vil høre. 

– Vi gutter faller ikke automatisk for «selvsikre og selvstendige kvinner». Dessverre. Vi ønsker oss «jenter». Vi smelter av søte smil, jenteparfyme og kos. Vi gutter er, generelt sett, mer romantiske enn de fleste jenter, mener Andreas. 

– Utypiske jenter

Tenk deg at du har siktet deg inn på en lekker fyr i baren. Han har de mest spesielle øynene du noen gang har sett, og en intens holding som får deg til å slite med å tenke på noe annet enn hva dere kunne gjort om dere var alene i rommet. Hva gjør du? Venter du til han kommer bort til deg eller prøver du deg på mer eller mindre originale sjekkelinjer selv? 

Andreas sier at de aller fleste gutter ville blitt glade for at du kommer bort i det hele tatt. 

– Personlig kan jeg smelte hvis jenta tuller med meg eller på en eller annen måte viser at hun har en kul personlighet. Jeg liker ikke å innrømme det, men vi faller for de samme triksene som virker andre veien. Hvis jeg ikke helt vet hvor jeg har jenta er jeg nødt til å finne det ut, sier han. 

Samtidig er originalitet viktig: 

– Mitt hjerte banker litt ekstra fort hvis jenta begynner å snakke om tyske ekspresjonistiske stumfilmer eller kanadisk dubstep. Vi vil ha jenter med interesser utover sminke og kjendiser, maner Andreas. 

Klær og sminke

Mange kvinner mener de pynter seg for sine venninner før de skal ut på byen, både med tanke på klær, hår og sminke. Men sannheten er at de fleste pyntede damer på byen har hatt en og annen tanke om hva kveldens maskuline utvalg vil mene om antrekket. 

Men Andreas kan fortelle at klærne ikke har så mye å si som vi kanskje tror; 

– Pene klær påvirker inntrykket vi får av jenta, men det betyr mindre enn de fleste jenter tror. Gutter generelt har minimalt peiling på mote, og forelsker seg like lett i en pen og søt jente i joggedress som i en designerkjole. Klær er ikke en like stor dealbreaker for oss gutter som det er for de fleste jenter. En gutt i Ed Hardy-bukse og Fila-slippers sliter mer enn en jente i samme outfit, sier han. 

Og hvis du vil skille deg ut bør du droppe stort hår og sotede øyne; 

– Hva vi synes om mye hår og sminke er selvsagt like individuelt som antall gutter på jorda. Noen av oss synes less is more, og noen synes at too much is not enough. Personlig vet jeg hvor mye sminke har å si og blir derfor ekstra nysgjerrig hvis jeg møter en pen jente uten sminke i det hele tatt. Da vet jeg at jenta er sjelden, sier Andreas. 

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *