i media

Artikkel i E24

Selger sjekkekurs for 40 000 kroner

Et norsk foretak lærer norske gutter og menn «hemmeligheten bak tiltrekning».

  • Ida Aalen

(E24)

– Jeg trodde at den gutten som ville ha jenta mest, var den som fikk henne, ler «Andreas» (27).

– At om du bare viser hvor utrolig glad du er i jenta, så kommer hun til å skjønne deg og bli glad i deg også, legger han til.

I dag vet han bedre. Sammen med to kamerater driver han firmaet Godevibber.no. De tilbyr kurs som etter eget utsagn «lærer deg hemmeligheten bak tiltrekning».

«Andreas» står ikke frem med eget navn eller bilde fordi han ikke ønsker at kursdeltakerne skal bli gjenkjent sammen med ham på byen.

– Men hvem er egentlig villig til å betale flere tusen kroner for å lære å sjekke?

– Det er hele spekteret. Noen sliter veldig, og noen vil bare bli enda bedre. Vi har både nerder og gutter som godt kunne vært modeller, forteller Andreas.

Selvlært er vellært

Andreas har ikke alltid hatt hell med damene. Men i 2001 fant han et sjekkeforum på nett, der såkalte pick-up artists delte av sin kunnskap (se faktaboks).

– For det første så fant jeg ut at sjekking er noe man kan lære seg, og hvordan jenter tenker, forteller Andreas.

Når «The Game» kom til Norge hadde Andreas langt bedre tak på damene.

– Jeg var den eneste i Norge som hadde lang erfaring fra det gamle miljøet, fra før boka kom ut, forteller Andreas.

– På ganske kort tid fikk jeg stor status i det norske miljøet som oppsto i kjølvannet av The Game. Og siden jeg var den eneste som hadde noe særlig peiling, så var det mange som spurte om jeg kunne lære dem opp.

Ut av undergrunnen

Andreas begynte med å tilby coaching til 500 kroner. Han slo seg sammen med en kamerat og begynte å holde undergrunnsbootcamps for de andre i miljøet.

I fjor tok han og kameraten Alexander (23) konseptet ut av undergrunnen og startet Godevibber.no (se faktaboks).

– Så langt har vi holdt 14 bootcamps, og vi får kjempegode tilbakemeldinger. Noen får seg kjæreste, og andre får draget, sier Andreas.

Betaler 40 000 for coaching

Nå har det lille firmaet også solgt sin første coaching-pakke. Den koster hele 40 000 kroner.

– Tidligere har vi hatt en del forretningsfolk som har klagd over de bare finner golddiggere på byen. De får ikke noen ordentlig connection med jentene de møter, forteller Andreas.

Han sier han har aldri hatt noen han ikke har likt på kurs.

– Det eneste de har til felles, er at de er reflekterte og hyggelige folk, som har skjønt at det å sjekke er noe man kan lære seg, sier han.

Vil leve av sjekking

Så langt har ikke Gode Vibber noen konkurrenter i Norge. De tre instruktørene har det siste halve året levd på inntektene fra Gode Vibber.

– Vi har ikke noen jobb ved siden av. Men på sikt så håper vi å tjene mye penger på det. Vi satser på å bli aksjeselskap innen året er omme, sier Andreas.

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *