Lukk

Gode Vibber

Gode Vibber

Hva mener jenter egentlig når de ønsker at kjæresten hadde vært flinkere til å snakke om følelser? Mange gutter er redd for at det handler om å gjøre seg svak. Skal jeg virkelig sitte å grine foran dama, og er det ikke bare en stor turnoff med følsomme menn? Nei, du trenger ikke å sitte å grine foran dama. Å prate om følelser er heller ikke det samme som å «være følsom».

Å «snakke om følelser» er heller ikke det samme som å «fortelle om svakheter» eller å utelukkende fortelle om negative følelser. Det kan godt være positive følelser. Grunnen til at jenter vil at du skal dele hvilke følelser du har om ting er at det er sånn de bonder med hverandre. Når to venninner prater sammen og forteller hverandre at de har samme følelse om noe så liker de hverandre bedre og stoler mer på hverandre.

Det er heller ikke sånn at å dele negative følelser er å være svak. Ikke engang å fortelle om svakheter er å VÆRE svak. Hvis du derimot BARE forteller om svakheter og bekymringer og klager så er det negativt. Ikke fordi du deler det, men fordi det eventuelt blir for mye av det uten at du gjør noe med det.

På en måte så kan vi si at vi gutter faktisk er bedre på å ta hint om følelser. Hvis du som gutt forteller entusiastisk om en ny serie så forstår jeg underforstått at du blir glad av å se den og at du gleder deg til neste episode. Men jenter er vant til at når venninner har følelser rundt noe så kommuniserer de det mye mer tydelig (eksplisitt) og direkte. Så utfordringen er å «oversette» mannefølelser til kvinnespråk ved å «overdrive» følelsene litt når vi skal formidle de.

Se på det på denne måten:

Når kompisen din forteller at han er litt smådeppa fordi det ble slutt med eksen hans, så ganger vi det med 2 og forstår at han antageligvis er skikkelig trist.

Når venninna til dama di forteller henne at hun er helt knust over at hun ikke fikk jobben hun ønska seg, så deler jenter det på 2 og forstår at hun antageligvis bare er litt skuffa.

Gutter som ikke vet at gutter underdriver og at jenter overdriver følelsesyttringer tror at jenter er emosjonelle vrak.

Jenter som ikke vet at gutter underdriver og at jenter overdriver følelsesyttringer tror at gutter er kalde psykopater.

Legg igjen en kommentar

Navnet ditt
Din epost-adresse
Webside URL
Kommentér

Scroll Up